Yeni Yıl

Hoş geldin 2024!

Ben bu yazıyı kaleme aldığımda daha 2024 gelmemiş, gelmesine birkaç saat vardı. Sizler bu satırları okurken ise yeni yıl gelmiş hatta birkaç gün de geçmiş olacak. Umarım yeni yıl güzel gelmiştir. En azından 2023 kadar kötü olmasın yeterli. Ülkemizde ve dünyada tabii ki kötü şeyler olacak bu hayatın ne yazık ki gerçekleri fakat bunların olabildiğince az olmasını istiyorum.

2023 nasıl geçti? 2023 yılının başlarında ülke olarak zor zamanlar geçirdik. Bunların en başında deprem geliyor. Depremde binlerce yurttaşımızı kaybettik. Seneyi kapatırken de yapılan saldırılar nedeniyle toplamda ne yazık ki 12 askerimiz şehit oldu. Bu vesileyle hepsini tekrar anmak istiyorum, hepsinin ruhu şad olsun.

Hayatın akışından mıdır bilinmez ya da insan beyninin unutmak istemesinden midir bilmiyorum ancak yukarıda yazdığım en kötüler konuşulduktan bir süre sonra unutuldu, gündemden düştü. Tabii bu bizler için geçerli, o depremi yaşayıp yakınlarını kaybedenler ya da yakınlarını şehit verenler için bunlar unutulmayacak şeyler. Hayatlarının herhangi bir noktasında onları unutabileceklerini sanmıyorum.

2023'e girerken de bir önceki yılı aratmasın, iyi geçsin demiştim. Genel olarak bakıldığında 2023 yılı 2022'yi aratmış gibi oldu. Hatta çoğunluğa göre çok ama çok kötü bir yıl olduğu da söylenir. Umarım 2024, 2023'ü aratmaz ve hem ülkemiz hem de dünyamız biraz da olsa nefes alır.

Hoş geldin 2024. Umarım seni aramayız 2023.