Yeni Yıla Girmeden

Her şeyin kendi yolunda olduğu hayatta biz de kendi yolumuz için yeni yıla güzel hisler taşıma adına bazı hareketlerde bulunabiliriz.

Yılın sonuna geldiğimizde girilecek yeni yıl için bazı umutlar taşırız. Belki zor geçen bir yıldır ve yaşanan zorluklar yeni yıla da taşacaktır. Yani yaşanılan zorlukların belki bir süre daha sizinle olacağının farkındasınızdır. Bu yüzden yeni yıla dair güzel dilekler, planlar, pırıltılı arzular anlamsız gelebilir. Aslında bu çok normalken sınırı kaçırmak yaşamak adına uyandığımız her bir güne yapılan bir haksızlık olur. Her ne yaşanmış olursa olsun, her şeyin kendi yolunda olduğu hayatta biz de kendi yolumuzun daha katlanılabilir olması için kendimizi silkeleyerek yeni yıla güzel hisler taşıma adına bazı hareketlerde bulunabiliriz. 

  1. Yıl boyunca mutlu olduğunuz ve üzüldüğünüz anları düşünerek bir deftere ya da kağıda yazın.

Bir yılda 365 gün yaşıyoruz ve düşünüldüğünde sayısız mutlu olduğumuz an olmalı. Zihinde ayrımına tam varamasak da yazıya düştüğümüzde yüzümüzü yeniden güldüren mutlu anların fazlalığını görebiliriz. Üzüldüğümüz anlarda da neden bu duyguyu hissettiğimizi düşünürsek eğer bir sebebe dayanıyorsa onu yeni yılda tekrarlamama adına ipucu alabiliriz. 

2. Ajanda alın. 

Ajanda tutmak aslında yukarıda bahsettiğimiz anları yıl sonunda tarih tarih önümüze getirir. Bunun dışında günlük, haftalık ya da aylık planlama açısından da oldukça kolaylık sağlar. Düzen ve plan arayışındaysanız bir ajanda bu ihtiyacınızı karşılar.

3. Planlarınızı yazın.

Yeni yılda gerçekleştirmek istediğiniz büyük ya da küçük ne varsa yazın. Örneğin yabancı dil öğrenmek, yeni bir yer keşfetmek, kitap okumak gibi. Ancak bu planları hazırlarken gerçekçi olmaya içinde bulunduğunuz şartlara uyumlu olmasına özen gösterin. Çünkü planların gerçek dışı olması yazılanları gerçekleştirememeniz demektir. Bu da kendinize olan güveni kaybetmeniz açısından iyi bir durum değildir.

4. Kitap ya da film listesi hazırlayın.

İlgi alanınız her ne ise ona uygun bir liste hazırlayın. Örneğin okumak istediğiniz kitaplar, gitmek istediğiniz ya da izlemek istediğiniz filmler listesi hazırlayarak hem öğrenme adına motive olursunuz hem de listede yazanları gerçekleştirdikçe iyi hissedersiniz.

5. Hediye alın.

Sevdiğiniz kişileri ya da hayatında büyük sınavlar verdiğini düşündüğünüz kişileri düşünerek bir kişi seçin ve ona ilgisinin olduğunu düşündüğünüz bir hediye alın. Bunun yanında kendinize de hediye almayı tercih edebilirsiniz. Sonuç olarak kendinize duyduğunuz şefkat ve sevgi de değerlidir.

Geçen yılda her ne yaşanmış olursa olsun, bazı yaraları sarmak günün sonunda kişinin kendisine kalıyor. Bu yüzden devam etmek bazı ufak ayrıntılar ile daha mümkün oluyor. Yeni yıl bunun için bir sebep. Umarım hepimiz için güzel bir yıl olur.