Yerli Malı Haftası Neden Bu Kadar Önemli?

12-18 Aralık arasında ülkemizce kutlanılan Yerli Malı haftasının önemi ve değer kazandırıcı özelliklerini açıklamaya çalıştım.

1929'da kanunlaşması ve 1946'da da kutlanmaya başlanan Yerli Malı Haftası, resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Bu haftanın önemli olmasının başlıca sebepleri, Türk malı kullanmanın önemi, ürün satın alırken nasıl yatırım yapılır, tutumlu olmanın amaçları gibi özelliklerin hatırlatılmasıdır.

Genellikle okullarda kutlanan bu hafta, Türk mallarının kıymetini bilmemiz için büyük önem taşıdığından dolayı yerli malı kullanım öneminin çokça bahsedildiği gibi yatırımın önemi de çokça vurgulanır.

Yerli ürünlerinin önemsenmesi bakımından özellikle ülke dışından ürünlerin fazla alınmaması, yerli üretilmiş mallarının değerinin bilinirken kullanımını da önemsemek gerekir.

Ulusal ekonominin düzeni için, yerli malının kullanılmasının önemi ile ülkedeki kültürel zenginliklerin artması için, kişisel tutumluluğun değeri için her Aralık ayının 12-18. günleri arasındaki haftada önem vurgulayıcı çalışmalar yapılır.

Ülke kalkınması ve kültürel değerin sağlanıp değerin artırılması için yapılan çalışmalar okul döneminden itibaren başladığı için sonraki kuşakların bu konuda bilgi sahibi olması önemlidir. Ülkemizdeki bolluk, bereket, zenginlik ve ülkece kaliteli ürünlerin korunması ve değer kazanması nesillerce bilinmelidir.

"Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Kutlu Olsun."