Yetişkinler için animasyon: Big Mouth

Big Mouth, 2017 yılında çıkmaya başlayan yetişkinlere yönelik bir çizgi dizidir. Toplam 5 sezondan oluşan bu çizgi dizi, dizinin yaratıcısı Nick Kroll ve onun gerçek hayattaki en yakın arkadaşı olan Andrew Goldberg'ün yetişkinliğe ilk adım attıkları dönem olan ortaokul yıllarındaki ilk aşklarına, ergenliğe girişlerine ve aileleriyle olan ilişkilerine odaklanmaktadır. Toplam 5 sezondan oluşan bu animasyon dizisinin son sezonu 2021 yılında çıkmış olup, karakterlerin gelişimini anlamamıza daha çok yardımcı olabilmesi için karakterlere eşlik eden hormon canavarları da izleyeciye güzel bir seyir zevki sunmuştur.

Karakterler okulun koridorundayken

Nick ve Andrew dışında aynı zamanda dizi, Missy, Jay, Jessi ve Matthew'un da maceralarına odaklanıyor ve karakter çeşitliliğine de yer vermesi sebebiyle hem eğlenceli hem de öğretici bir hava oluşturmayı başarılı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Ergenliğin kötü yönlerini bile iyiye nasıl çevirebileceğimizi bize anlatan bu animasyon dizisi kolay izlenilebilir oluşuyla diziden hiç hoşlanmayan insanları bile ekran başına kilitleyerek bir oturuşta her sezonunu bitirmelerine sebep oluyor.

Jay - Nick - Andrew

Dizinin bu kadar başarılı olmasının sebeplerinden bir diğeri de daha önce en başarılı yetişkin animasyon dizilerinden biri olarak gösterilen Family Guy'ın senaristliğini yapmış Andrew Goldberg'ün dizide senaristlik yapması ve senarist kadrosunda yer alan çoğu kişinin komedi geçmişi bulunması olabilir.

Bu animasyonun belki de en ilgi çekici yanlarından biri dizinin baş karakteri olan Nick'in seslendirmesini yapan Nick Kroll'un aynı zamanda dizideki 10'dan fazla karakterin de seslendirmesini yapması diyebiliriz. Hormon canavarı Maury'i, Jay'in eski kız arkadaşı Lola'yı ve bir çok farklı karakterin seslendirmesini başarılı bir şekilde gerçekleştirmektedir.

Maury ve Andrew

Imdb'nin puan skalasında 10 üzerinden 8 alıyor oluşu da aslında bize dizinin izleyecinin ilgisini ne kadar çektiğini kanıtlayan bir unsur olarak görülebilir. Aynı zamanda 2022 yılınında dizinin bir alt dizisi olan ve dizideki hormon canavarı, depresyon kedisi ve endişe sineği gibi karakterlerine odaklanan "Human Ressources" isimli animasyon dizisi de izleyicisi tarafından beğenilmiştir.

Human Resources - 2022

Saatlik izlenme oranlarına bakıldığında Netflix'te üst sıralarda yer alan Big Mouth'un 6. sezonu, 3. sezon çıktığı zaman onaylamıştır ve yeni sezonun da 2022 yılında çıkması tahmin edilmektedir.