YOU - İzlemeli miyim? #1

Yeni başladığımız bu serimizde sizlere dizilerin konusunu ve kendi fikirlerimizi spoiler içermeden mümkün olduğunca aktarmaya çalışıyoruz.

Tür: Dram, Gerilim
Durum: Devam ediyor
Yayıncı: Netflix
Başlangıç: Aralık, 2018
Bölüm Sayısı: 20 (Sezon 1: 10, Sezon 2: 10)
IMDb: 7.8 / 10
Bize Göre: 8.5 / 10 

İnsanlar film veya dizi izlerken kendini bazı karakterlerle bütünleştirirler. Bazen bir süper kahraman oluruz, bazen soyguncu, bazen bir şövalye, bazense bir dedektif. Fakat toplanın: bu sefer sapık oluyoruz! You’nun günümüz dizilerine göre farklı bir tarafı var. Doğru olmayan davranışları Penn Badgley muhteşem oyunculuğu sayesinde bize çok güzel kabul ettiriyor. You sosyal medyanın hayatımızın ne kadar içinde olduğunu, hayatlarımızı ne kadar açık ettiğini, kontrolcü ve kıskanç ilişkilerin aslında ne kadar hastalıklı olduğuna değiniyor. Belki de bu diziyi farklı yapan taraflarından birisi de hepimizin içindeki o karanlık bölgeye yavaş yavaş dokunuyor olmasıdır. Kısaca konusundan bahsedecek olursak…

Başrolümüz Joe bir kitap mağazasının müdürüdür. Geçmişteki ilişkilerinden dolayı büyük bir güven sorunu çekmekte ve yaşadığı kötü olaylar nedeniyle insanlara güveni kırılmış yalnız birisidir. Fakat bu yalnızlık Beck’in mağazaya girişiyle değişecektir. Beck sadece bir gülüşüyle Joe’yu fazlasıyla etkilemiştir. Böyle söyleyince romantik oluyor değil mi? Romantik zaten ama başta romantik bir öykü gibi gelen bu hikaye ilerledikçe yerini sizleri koltuğunuza çivileyen bir gerilim hikayesine dönüşüyor. Konuya dönecek olursak, Beck ve Joe arasında görür görmez bir etkileşim olmuş ve bu etkileşim kısa zamanda flörte dönmüştür. Fakat, aralarındaki flörtü saplantılı bir hale getiren Joe, önündeki engelleri tek tek kaldıracaktır. 

İtiraf etmeliyim ki Joe’da kesinlikle bir sapık tipi yok. Bu sadece dış görünüşten mi yoksa Penn Badgley’in karakterine çok iyi bürünüp bunu mimikleriyle ve duygularıyla bizlere yansıtmasından mıdır bilemem çünkü Joe bu takıntılı yanının dışında oldukça düşünceli ve nazik birisi. Yan komşusunun ailevi problemleri nedeniyle tek takılan çocuklarına sürekli kitap hediye edip ona okuma alışkanlığı kazandırıyor olması onun içindeki iyiliği de görmemizi sağladığı için öykünün bu kadar çekici bir hale geldiğini düşünüyorum. İki günde bitirmiş olduğum You bize göre 8.5 alarak kesinlikle izlenmesi gereken diziler arasına girdi.

ÇOK ÖNEMLİ NOT: Bu dizi bizlere kesinlikle perdelerin önemini anlatmaktadır. Her bölümde bu bahsettiğim şeyi fazlasıyla sorgulayacak hatta sinir olmaya başlayacaksınız.

İzleyebileceğiniz yerler: Netflix ve asla girmemeniz gereken dizi siteleri