Yüksek Sosyetede Genç Olmak: Gossip Girl

Yayın hayatına başladığı günden itibaren sansasyon etkisi yaratan, skandallarla dolu olan Gossip Girl dizisini izlemeniz için sebepler.

"Gossip Girl Here, Your One And Only Source Into The Scandalous Lives Of Manhattan's Elite."


Yayın hayatına 2007 yılında başlayan ve kısa sürede geniş kitlelerce sevilen Gossip Girl, bir grup yüksek sosyete gencin çalkantılı hayatına odaklanıyor. Dizide ayrıca çok önemli bir detay var: Gossip Girl adındaki blog. Altı kişiden oluşan bu genç grubu hakkında sürekli bilgiler yayınlayan ve daha onların bile haberi olmadan bir sürü olaya hakim olan bu blog, anonim bir kişi tarafından yönetiliyor. 123 bölüm ve toplam altı sezondan oluşan dizi boyunca Gossip Girl kim diye arayıp duruyorlar. Bu süreç bir o kadar komik, güzel ve dramatik.

Bu gençlerimizi ise Blake Lively, Penn Badgley, Leighton Meester, Chace Crawford ve Ed Westwick canlandırıyor.

Birbirinde güzel replikler, arkadaşlıklar ve tamamıyla bir DRAMA olan diziyi izlemeniz için birkaç sebebiniz var:

1) Skandallar üstüne kaotik bir dizi olması.

Posterde de görebileceğiniz üzere, dizinin tanıtımı için dizi hakkındaki olumsuz yorumları kullanmışlar. Dahiyane bir tanıtım fikriyle piyasayı sallayacağının ilk sinyalini dizi baştan vermiş.


2)Blair Waldorf & Chuck Bass İlişkisi

"So the next time you forget that you're Blair Waldorf, remember that I'm Chuck Bass... And I love you."


Dizi dünyasının favori çiftlerinden biri olan Chlair çifti, ilk bölümden başlayan bir ilişki değil. Daha da ötesi sürekli partner değiştiren bir ikili bu aslında. Arada bir düzine skandal olsa da ilk bölümden itibaren aralarındaki kimyayı görmemek İMKANSIZ. Buram buram toksiklik kokan bir ilişkileri olsa da sonunda düzgün yola giriyorlar.

Chuck'ın aşkını itiraf etmeye korkan tarafını bir güzel yontan Blair ve Blair'i biraz daha insancıl hale getiren Chuck için bu diziyi izlemeniz lazım. Özellikle Chuck'ın sevdiği kadına olan bakışları zaten diziyi size izlettirir.


3) Dan'in Serena'ya Olan Aşkı

“I Know We're Too Young To Talk About Forever, But That's What It Feels Like.” 

Bu çiftimiz de diğerlerinden pek farklı değil. Sürekli partner değiştirseler ya da yine skandallarla dolu olaylar yaşasalar da Chlair çifti gibi mutlu sona ulaşan ve birbirini deli gibi seven bir ikili. Yine de şöyle bir fark var: Dan, Serena'ya kendini bildi bileli aşık. Dizi zaten Dan'in Serena'yı tren garında görmesiyle başlıyor. Yıllardır Serena'dan hoşlanan ama kızın varlığından bile haberi olmadığı sessiz çocuk. Aralarda iki taraf da saçmasapan ilişkiler yaşasa da birbirlerine olan bağları o kadar güçlü ki yine kavuşuyorlar. Yine de Chlair çifti kadar güzel bir ikililer mi tartışılır.


4) Serena & Blair Arasındaki Dostluk(?)

"We're sisters. You're my family. What is you, is me. There's nothing you could ever say that would make me let go."

Her ne kadar birbirlerinin yakın arkadaşı gibi davransalar da Blair ve Serena aslında kökten sorunlu bir ilişkiye sahip. Temelinde Serena'nın Blair'in sevgilisiyle yatması olsa da bunun dışında bir sürü problem de mevcut. Birbirlerinin kuyularını kazmaları, kötü davranmaları vs. şeyler olsa da bir yandan gerçekten de birbirlerinin en yakınları, dostlar. Dizide büyük bir ikileme düşüren bir noktada olsalar da aralarındaki o garip bağ sizi kendisine çekmeyi başarıyor. Hele bir tarafta sarışın IT Girl, diğer yanda asaletin ve hinliğin kraliçesi varken izlememeyi düşünemezsiniz.


5) Beyler...

İlk sezondan itibaren yakışıklılığını koruyan Nate, çok şükür saçma saç stilini değitiren Chuck ve Dan de ilerleyen sezonlarda gözümüzü kamaştırdı. Tüm sezonlarda Nate'in güzelim gözlerinde kaybolabilir, Dan'in kıvırcık saçlarına tutulabilir ya da Chuck Bass karizmasıyla seksiliğinden ölebilirsiniz. Seçim sizin ama kadro genel olarak HARİKA. Kadınların güzelliğini söylemeye gerek duymuyorum. Malum Blake Lively ve Leighton Meester diyoruz. İsimlerin kendisi her şeyi özetliyor.


Dizideki saçmalıklara takılmadığınızda sonuna kadar zevkli ve kendini izlettiren bir yapım Gossip Girl. 2012'de yayın hayatına son verse de 2021 yılında reboot'u yapılarak tekrardan gündeme oturmuştu. Yeni versiyon da güzel diyebiliriz ama asla bunun kadar popüler ya da yer edinecek bir proje gibi görünmüyor.

Yeni versiyondaki ekip de bu şekilde:

Seçim sizin. İzlemeye karar verenlere şimdiden iyi eğlenceler :)

XOXO.