Yunan Mitolojisinde Zeus ve Europa

Açıkçası Zeus'un çapkınlık hikayeleri olmasa, neredeyse Yunan Mitolojisi diye bir şey olmayacakmış. Gelin beraber bu hikayeyi inceleyelim!

Agenor'un kızı olan Europa, büyüyüp serpilmiştir. Sidon kıyılarında arkadaşları ile oyun oynarlarken Zeus, Europa'yı görür ve onunla birlikte olmak ister. Ancak, karısı Hera'nın kendisini takip ederek kıza zarar vermesinden korkar. Bunun üzerine çapkın tanrı Zeus bir plan yapar. Bu plan ile birlikte Hera'ya yakalanmadan Europa'yı elde etmeyi amaçlamaktadır.

Boynuzları hilal biçiminde bir aya benzeyen güzel bir boğa biçimine bürünür. Böylelikle Hera onu tanımayacaktır. Bu form ile birlikte Europa'nın yanına gider. İlk başlarda ürken Europa, sonralarında boğaya yanaşır ve boğayı severken ne olduğunu anlamadan kendini boğanın sırtında bulur. Boğa bunun üzerine birden doğrulur, denize dalar ve Girit'e kadar durmaksızın koşar. Orada bir çınar ağacının gölgesinde Hera'dan gizlenerek Europa ile birlikte olur. Bu güzel günün anısına da çınar ağacını ödüllendirir;