Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

Uzun süredir korkulan kötülüğün yeniden ortaya çıkması Güç Yüzükleri dizisinde Orta Dünya kahramanlarını test edecek.

Lord of The Rings hayranlarının merakla beklediği Güç Yüzükleri bu yılın sonlarında Amazon Prime’da izleyicilerle buluşacak. Bilgilerin çok sınırlı olduğu dizi hakkında elde edebildiğimiz bilgileri sizin için derledik. Elflerden cücelere, orklardan insanlara kadar her şeyi ele alan dizi, elf kraliçesi Galadriel gibi tanıdık karakterlerin yanı sıra gösteri için özel olarak yaratılmış birkaç yeni figürü de bir araya getirecek. Dizi İkinci Çağ'da -hem Hobbit hem de Yüzüklerin Efendisi olaylarından binlerce yıl önce- geçtiğinden, Aragorn ve Frodo gibi tanınmış kahramanlar henüz doğmadıkları için büyük olasılıkla görünmeyecek. Bunun yerine, Güç Yüzükleri, genç bir Elrond'u (elf krallığının nihai kurucusu) ve Karanlık Lord Sauron'u içeren farklı bir topluluk etrafında dönecektir. Yaklaşan dizi, tüm Orta Dünya'ya hükmetme planını bir araya getiriyor. Dizi Dumanlı Dağlar'ın en karanlık derinliklerinden, elf başkenti Lindon'un görkemli ormanlarına ve eski çağlardaki nefes kesici ada krallığı Númenor'a kadar çok çeşitli yerleri kapsıyor.

Dizi, dizinin baş yapımcıları ve yürütücü yapımcıları J.D. Payne ve Patrick McKay tarafından yönetiliyor. Dizinin yazarları arasında dizinin baş yapımcıları JD Payne ve Patrick McKay ile birlikte baş yapımcı Gennifer Hutchison (Breaking Bad), baş yapımcı Jason Cahill (The Sopranos), baş yapımcı Justin Doble (Stranger Things), danışmanlık yapımcıları Bryan Cogman (Game of Thrones) yer alıyor. Galadriel, Elrond ve High King Gil-galad da dahil olmak üzere, dizinin ilk bakış görüntülerinde ve resmi tanıtım fragmanında bazı tanıdık karakterler zaten ortaya çıktı. Daha fazlası olacak mı? Bekleyip görmek zorundayız.

 

Güç Yüzükleri ne anlatacak?

Hobbit olaylarından binlerce yıl önce geçen dizi, her biri için 20 güç yüzüğünün (elf kralları için üç, cüce lordlar için yedi, ölümlü insanlar için dokuz ve Karanlık Lord için bir) dövülmesini takip edecek. İkinci Çağ’da yer alan en önemli olay, güç yüzüklerinin dövülmesidir. Kılık değiştirmiş bir Sauron, elf demirci Celebrimbor'u elfler, cüceler ve insanlar arasında dağıtılacak on dokuz yüzük yapması için kandırır. Ancak elfler, bunun Sauron'un Tek Yüzüğün gücüyle hepsini kontrol etmek ve onun etkisine karşı uzun bir savaş başlatmak için bir hilesi olduğunu çabucak anlarlar. Başlığı göz önüne alındığında, dizi muhtemelen yüzüklerin gücüne yenik düşmenin sonuçlarına odaklanacak. Dizi tüm bu güçlerin yaratılışının, nereden geldiklerinin ve bu ırkların her birine ne yaptıklarının hikayesini anlatacak. Güç Yüzükleri’nde yer alan olaylardan binlerce yıl sonra, Üçüncü Çağ'da geçen, Peter Jackson'ın Tolkien'in romanlarının film uyarlamalarını izleyenlere İkinci Çağ pek tanıdık gelmeyecektir. Ancak Yüzüklerin Efendisi, Silmarillion, Bitmemiş Öyküler ve Orta Dünya Tarihi gibi kitaplar bize İkinci Çağ tarihi hakkında çok fazla arka plan sağlıyor.

Amazon, yüzyıllarca yaşanan İkinci Çağ'dan bazı önemli olayları (güç halkaları, Númenor'un düşüşü, Nazgûl'ün ortaya çıkışı) ilgi çekici bir anlatı sağlamak için yoğunlaştırıyor gibi görünüyor. Ancak ne olursa olsun, hepsi Yüzüklerin Efendisi'nin başlangıcından bildiğimiz olaylara yol açıyor: Tek Yüzük'ün dövülmesi, Sauron'un onun aracılığıyla egemenliğini savunma girişimi ve orklar, elfler ve insanlar arasındaki savaş ve ittifak. Tolkien'in kitaplarının hiçbiri özellikle İkinci Çağ'a odaklanmaz, ancak önemli olaylar Silmarillion'un son bölümlerinde ve Bitmemiş Öyküler'den bazı hikayelerde kısaca detaylandırılır. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi'ne uzun uzun ekleri, İkinci Çağ'ın tam bir zaman çizelgesini sunar.  İkinci Çağ, Silmarillion'daki Birinci Çağ olaylarını betimleyen kahramanca mit döngüsü ile Yüzüklerin Efendisi'nde gördüğümüz Üçüncü Çağ'ın daha cesur ortaçağcılığı arasında kalan kayıp bir klasik dönem olarak hizmet eder.İzleyiciler Hobbit film üçlemesinden sonra Yüzüklerin Efendisi'nin ön kitaplarından bıkmış gibi görünse de, Tolkien'in Orta Dünya'nın İkinci Çağı'nın bu keşfi, zaten bildiğimiz ve sevdiğimiz hikayelere doku ve zenginlik katma potansiyeline sahip.  

Oyuncu kadrosunda kimler var?

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nde şu isimler yer alıyor:

 

·      Galadriel (Morfydd Clark), Lothlórien'in elf hükümdarı ve Kuzey Orduları komutanı.

·      Kitaplarda Númenórlu savaşçı Elendil ile birlikte Elflerin ve İnsanların Son İttifakını kuran Ñoldor'un elf hükümdarı Yüksek Kral Gil-galad (Benjamin Walker).

·      Khazad-dûm (Jackson'ın Yüzük Kardeşliği'nde harabelerde görülen) cüce krallığından gelen Prens Durin IV (Owain Arthur).

·      Bir cüce prenses olan Disa (Sophia Nomvete), Tolkien'in fantastik serisinden beyazperdeye aktarılan ilk kadın cüce. Bu yeni karakter olarak Nomvete, aynı zamanda bir cüceyi oynayan ilk Siyah kadındır.

·      Arondir (Ismael Cruz Córdova), yine dizi için yaratılmış bir silvan elfi. O ekranda tasvir edilen ilk beyaz olmayan elf.

·      Yeni bir karakter olan Halbrand (Charlie Vickers), geçmişinden kaçan ölümlü bir kaçaktır.

·      Elrond (Robert Aramayo), yarım elf ve "politik açıdan hırslı" genç bir lider ve mimar olan ve elf başkenti Lindon'da öne çıkan bir mimardır.    

·      Bronwyn (Nazanin Boniadi), bir şifacı ve kendi eczacısını işleten bekar bir anne ve Gondor ve Mordor'un güneyinde bulunan bir insan köyü olan Tirharad'da yaşıyor. Arondir onun yasak aşkıdır.

·      Sauron'un Güç Yüzüklerini döven elf demirci Celebrimbor (Charles Edwards).

·      Isildur (Maxim Baldry), sonunda Tek Yüzüğü Sauron'un elinden kesecek olan Númenorlu bir denizci.

·      Elanor “Nori” Brandyfoot (Markella Kavenagh), yeni bir karakter ve hobbit atalarından biri - sert ayaklar olarak anılıyor.

Son olarak Daniel Weyman, The Stranger'ı oynayacak.

 

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri, 2 Eylül'de dünya çapında 240'tan fazla ülke ve bölgede ve birden fazla dilde yalnızca Prime Video'da prömiyer yapacak. Yeni bölümler haftalık olarak yayınlanacak. İlk sezonun kaç bölüm olacağı henüz resmi olarak açıklanmadı.

Güç Yüzükleri'nin ilk fragmanı:

https://www.youtube.com/watch?v=v7v1hIkYH24&ab_channel=PrimeVideo