Yüzüklerin Efendisi- Güç Yüzükleri Serisi

The Lord of The Rings of Power:

Amazon prime Video'da 2 Eylül'de yayınlanan Yüzüklerin Efendisi- Güç Yüzükleri serinin meraklılarına bambaşka bir dünya araladı. Çocukluğumuzda kitaplarını okuduğumuz, filmlerini izlediğimiz J.J. Tolkien'in fantastik eseri, dünyanın en yüksek yapım maliyetli dizisi olarak karşımıza çıkıyor. Serinin çekimlerine yaklaşık 5 yıl önce başlandığı söyleniyor.

Yayınlanan ilk iki bölüm, senaryosu güçlü bir dizi ve kitapla uyumlu karakter ve olaylar vaadediyor. Dizi, Güç Yüzükleri döneminde Morgot'un bertaraf edildiği, Sauron'un Kuzey'e çekildiği ve yok edildiğinin düşünüldüğü bir dönemde geçiyor. Elf İmparatorluğu'nun altın çağı diyebilceğimiz bu dönem Orta Dünyası'nda Morgot'a hizmet edenlerin bulunduğu yerlerde Dizdar Elflerin yerleştirildiği Uzun Gözcü Kuleleri bulunuyor. Elfler karanlığın tamamen yok olduğundan emin olmak için gözcü Dizdarları uzak cephelere göndermiş.

https://www.imdb.com/video/vi813679129/?playlistId=tt7631058&ref_=tt_pr_ov_vi

J.J. Tolkien'in eserlerinde sıkça karşımıza çıkan, asil ruhlu, cesur ve bilge kadın karakterler dizide de sıkça karşımıza çıkıyor:

Galadriel:

Kuzey Orduları Kumandanı Galadriel, Yüzüklerin Efendisi Film serisinde Lady of Lórien (Lorien'in Hanımı- Işığın Hanımı) olarak tanıdığımız Kuyutorman'da yaşayan karakterin ta kendisi. Bu bilge elf, karanlığın kendisinden aldığı abisi Finron'un intikamını almak ve karanlığın tamamen yok olduğundan emin olmak için yola çıkıyor. Galadriel, Güç Yüzükleri'nde güçlü, savaşçı, bilge ve cesur bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.

Elanor Nori Brandibacak:

Nori, Orta Dünya'nın "Harfoot" olarak anılan kılayaklarına mensup sıradışı ve cesur bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Nori, yaşadığı kasabanın dışındaki dünyanın gizemlerine merak duyuyor ve bir gün kasabasına yakın bir noktaya göktaşı olarak ateşler içinde bir yabancı düşüyor. Yabancının kim olduğu seyirci için hala merak konusu olsa da, Yüzüklerin Efendisi Serisinde hobbitlerle kurduğu güçlü bağlar nedeniyle akıllara tanıdık bir büyücü geliyor.

Bronwyn:

Bronwyn, Güney topraklarında(Southlanders) yaşayan bekar bir anne olarak karşımıza çıkıyor. Eşine ne olduğu henüz ilk iki bölümde ortaya çıkmadı. Bir oğlu bulunan Bronwyn kasabanın şifacısı ve kasaba ahalisi arasında sözü geçen cesur bir karakter. Zamanında kasabasındaki Morgot faaliyetlerini sonlandırmak için Elf İmparatorunca gönderilen Dizdar elflerden biri olan Arondir ile insan-elf ilişkisinin yadırgandığı Orta Dünya'da hayranlık uyandıran saf bir ilişki yaşıyor.

Prenses Disa:

Prenses Disa, cücelerin(Dwarves) prensi Durin'in güzel sesli eşi olarak karşımıza çıkıyor. Cana yakın ve misafir perver yönü dizinin ilk bölümlerinde ekrana fazlasıyla yansıyor ve izleyicinin sempatisini topluyor.

Kraliçe Miriel:

Yayınlanan ilk iki bölümde kendisine henüz yer verilmeyen karakter hakkında şimdilik Amazon'un web sitesindeki açıklamadan ve fragmandan bilgi sahibi olabiliyoruz. Numenor Adası'ndan(Númenóreans) bir karakterlerden olan Kraliçe Miriel gelecek bölümlerde sıkça karşımıza çıkacak gibi görünüyor.


Gökten Düşen Yabancı:

Dizide göktaşı şeklinde Orta Dünya'ya düşen bir yabancı dikkat çekiyor. Yabancı'nın iyi yürekli Nori'nin de yaşadığı kılayakların(Harfoots) kasabasına yakın bir yere düşmesi bize, hobbitlerle yolu kesişen bu yabancının kim olabileceği konusunda aslında ipucu veriyor.


Güç Yüzükleri Serisi'nin 3. bölümünün 9 Eylül 2022'De yayınlanması bekleniyor. Serinin bu sezonun çok takip edilen ve izlenen dizilerinden biri olacağına şüphe yok. Dizinin ilk bölümü şimdiden 25 milyon izleyiciyle buluşmuş.


https://www.amazon.com/Lord-Rings-Power-Season/dp/B09QH98YG1

https://www.imdb.com/title/tt7631058/

https://nerdist.com/article/amazon-the-lord-of-the-rings-series-reveals-first-look-characters-posters/