Yüzüklerin Efendisi ve J.R.R Tolkien Analizimize tüm heyecanıyla devam ediyoruz

Tolkien, Sarehole şimdiki adı ise Hall Green olan yeşil doğasıyla insanı büyüleyen bir köyde çocukluğunu geçirdi. Hayal gücü ona Shire dedi.

Yüzüklerin Efendisi'ni hala içinizden izlemek ya da gelmiyor olabilir. O zaman daha realistik ve felsefi açıdan neler ifade ettiğini detaylandıralım ki sadece fantastik tarz ürünü değil de kökünü hayatlarımızdan alan sağlam bir çınar olduğunu size gösterebilelim.

https://medium.com/türkiye/yüzüklerin-efendisi-üçlemesine-çevreci-bir-bakış-2998482e5f1f


Tolkien, Sarehole şimdiki adı ise Hall Green olan yeşil doğasıyla insanı büyüleyen bir köyde çocukluğunu geçirdi. Hayal gücü ona Shire dedi. Değirmene tırmanıp değirmenciyi kızdırdıkları değirmen hala yerinde duruyor.

Siz izleyenler size soruyorum bu size hangi karakterleri çağrıştırdı?

Gandalf, hobbiton'a gelir ve Bilbo'nun doğum günü kutlamaları için hazırlıklar yapılır. Gandalf'ın görevi havai fişeklerdir. Filminde en eğlendiğim sahnelerden biridir. Merry ve Pippin, en büyük havai fişeği Gandalf'ın arabasından alıp kaçırırlar. Çadırın içinde patlatırlar ve devasa ejderha şekilli havai fişek ortalığı birbirine katar.

Tolkien ve kardeşi yaşlı değirmenciyi nasıl kızdırmaktan hoşlandılarsa, Merry ve Pippin de Gandalf'ın tatlı belaları oldular hep. Tolkien, her karakterde biraz biraz kendini yansıttı bence. Ne sadece yaramaz hobbitler, ne iradesiyle savaşan Frodo ne de Gandalf.

https://tr.celebritybriefs.com/15-shocking-mistakes-you-missed-lord-rings


http://ardasu1.blogspot.com/2018/05/yuzuk-kardesligi-film-ve-kitap-farklar.html