Zaman Geçirmek için İzleyebileceğiniz Diziler

Keyifli vakit geçirmek için izleyebileceğiniz 3 dizi.

Günlük hayatın keşmekeşinden sıkıldığımızda ilk yaptığımız şeylerden biri dizi veya film izlemektir. Bizi başka diyarlara götüren dizilerin bazıları aklımızla oyun oynarken bazıları bizi dinlendirir. Bu yazımda da vakit geçirmek için izleyebileceğiniz birkaç diziden bahsedeceğim. Bunları büyük ihtimalle izlemiş olmanız mümkün. İzlemediklerinizi de muhakkak duymuşunuzdur. Lafı uzatmadan listeye geçelim.



1-    Friends


Kısa bölümleri ve akıcı konusu ile Friends, en çok izlenen diziler arasında yerini alıyor. Günlük konuları ele alması, zaman zaman güldürüp zaman zaman hüzünlendirmesi ile zaman geçirmek için izlenebilecek bir dizidir.


10 sezon olan Friends, izlemesi en kolay olan dizilerden biridir. Yeterince uğraşırsanız bir gün içinde 2 sezonu rahatlıkla bitirebilirsiniz. Elbette maraton yapmak da bir seçenek. Friends’i sevdiğiniz takdirde günde birkaç bölüm izlemenin mümkün olmayacağını anlayacaksınız.


How I Met Your Mother’la sık sık karşılaştırılan Friends, özetle 6 arkadaşın arasında geçen olayları ve yaşadıklarını anlatır. Bu diziyi izlerken Amerika’nın gerçekten böyle bir yer olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. Ayrıca dönemsel pek çok şakaya ev sahipliği yapan Friends, size Amerika’nın kültürü de anlatmak için ideal.



2-    Brooklyn Nine-Nine


Komedi polisiye dizi olan B99’ı duymayan sanmıyorum ki olsun. Yan karakterlerinin bile oldukça ilginç olduğu B99 izlenmesi kolay diziler arasında. 2021 yılında final yapan ve 8 sezondan oluşan dizi su gibi akıp geçiyor. Her gün bir sezonu rahatlıkla bitirebilirsiniz. Friends’te olduğu gibi bu dizinin de bölümleri oldukça kısa ve akıcı. Öyle ki bittiğinde şaşırabilirsiniz.


B99’nın konusundan özetle bahsetmek gerekirse; bir polis karakolunda yaşanan kimi zaman absürt kimi zaman duygusal olayları ele aldığını söyleyebiliriz. Karakter gelişimlerine rağmen asıl kimliklerini kaybetmeyen karakterleri izlemek oldukça keyifli. “Kötü” karakterleri bile sevebileceğiniz dizilerden biridir B99.



3-    Mr. Queen


En sevdiğim kore dizilerinden olan Mr. Queen komik ve eğlenceli bir dizi olmanın yanı sıra roller coaster etkisi yapan da bir dizi aynı zamanda. Kimi zaman gülmek öleceğiniz kimi zaman sinirden çığlıklar atabileceğiniz bir dizi. Gönül rahatlığıyla diyebilirim ki bu diziyi izlemekten pişman olmayacaksınız.


Özetle erkek bir aşçının Joseon dönemindeki bir kraliçenin bedenine girip tarihi değiştirmesini anlatıyor. Sarayda geçen dizilerden beklendiği gibi entrikanın bini bin para olan Mr. Queen, kesinlikle izlenmesi gereken dizilerden biridir. Güçlü bir kadın(ruhu erkek de olsa) karakterin tüm sarayda istediği gibi takıldığını görmek istiyorsanız kesinlikle izlemelisiniz.


20 bölümden oluşan Mr. Queen 70 dakikalık süresine rağmen oldukça akıcı bir dizi. Öyle ki dizi delileri bir ya da iki günde rahatlıkla bitirebilir. Demeden geçemeyeceğim; ana karakterlerin birbiriyle olan uyumu ve ilişkisi çok iyi.


Üstte saydığımı dizileri izleyerek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bir sonraki yazımda animelerden bahsedeceğim, ona da göz atmayı unutmayın.


İyi seyirler!