Zombi Öldürmece

Left 4 Dead serisi hakkında bir yazı.

Hayatımıza özellikle The Walking Dead serisi ile giren "zombi" kavramı, oyun dünyasında da hayatımıza yanlış anımsamıyorsam "Left 4 Dead" serisi ile girdi. Bu oyun serisi aslında hikâyesi olan bir seri olsa da, hikâyesinin dışında da oynanabiliyor. Tüm bölümleri "dungeon" vari şekilde oynanabiliyor.

Dört farklı karakter ile oynanabiliyor ve iki oyunda da bu karakterler değişiyor. Oyun içerisinde birçok silah kullanımı da mevcut. İlk oyunda bu silah çeşitleri biraz daha az olsa da ikinci oyunda daha fazla silah mevcut diyebilirim. Oyun içerisindeki mekanikler de oyunu eğlenceli hâle getiriyor. Oyundaki özel zombilerin birden ortaya çıkması birkaç saniyelik korkuya neden olsa da onlarla uğraşmak eğlenceli oluyor. Özellikle "tank" diye adlandırılan zombi, sizi oldukça uğraştırıyor. Kolay kolay ölmeyen yapısı ve fırlattığı kayalar zor anlar yaşamanıza sebep olabiliyor. Bu zombi türü dışında birkaç daha özel zombi oyunda mevcut. Bunlar; Boomer, Smoker, Hunter, Splitter, Charger, Jockey. Bunlar dışında özel bir zombi daha bulunmakta bu zombi türü de "cadı" diye adlandırılır. Yolunuzda ilerlerken ağlama sesi duyarsanız onu duymamazlıktan gelmenizi ve asla ateş etmemenizi öneririm. Ateş ettiğinizde ya da uzun süre ona baktığınızda çıldırır ve size yarını yokmuşçasına saldırır. Tek vuruşu sizi düşürür ve öldürmezseniz sizi öldürebilir. Bu sebeple yapılacak en iyi şey onu görmemezlikten ya da duymamazlıktan gelmektir.

Her iki oyun da altı bölümden oluşuyor ancak bu bölümleri tekli olarak da oynayabiliyorsunuz. Bunun haricinde online bir şekilde de oyunlar oynanabiliyor. Oyuna girdiğinizde keyifli vakit geçireceğinizi söyleyebilirim. Sadece oyuna girin ve zombi öldürmeye başlayın ya da zombi olup insanları ısırarak onları zombiye çevirin. Haydi herkese iyi oyunlar.