Coperni'den "Bulut" Çanta

Neredeyse sadece havadan oluşan bir çanta satın alır mıydınız?

Daha önce de çantalarında farklı materyaller kullanarak gündeme gelen Coperni, dün Paris'te gerçekleşen Fall/Winter 24 defilesi öncesi çantayı sosyal medya üzerinden tanıttı. Çantanın viral olma sebebi ise ağırlığının sadece 33 gram olup %99 havadan %1 camdan üretilmiş olması. Çantada kullanılan materyal aynı zamanda NASA'nın da yıldız tozu toplamak için kullandığı aerojel. Dumana benzeyen görüntüsünden dolayı aynı zamanda "donmuş duman" veya "mavi duman" olarak da adlandırılıyor. Oldukça hassas olan bu materyal, Coperni'ye göre cep telefonunuzu taşımak için yeterli.

Sosyal medya üzerinden Coperni'nin kıyafetlere aynı özeni göstermediği ve marka imajının belirsiz olması kişiler tarafından eleştirilse de, ortaya çıkan ürünü dikkat çekici bir yenilik olarak görmezsek haksızlık etmiş oluruz. Moda dünyasında bu tarz yenilikleri eskisi kadar sık göremiyoruz ve yakın gelecekte bizi bekleyen teknoloji ile birleşmiş tasarımlar için heyecanlanmamak elde değil. Coperni'nin bu çanta ile birçok tasarımcıya ilham olduğunu ve markalara moda dünyasında teknolojiye ve yeniliğe çağrı yaptığını söyleyebiliriz.

Sebastien Meyer & Arnaud Vaillant:

"Birçok araştırma yaptık ve üç ay boyunca mühendislerle çalıştık. Bu çanta daha önce yaptıklarımızın ötesinde. İlk başta materyale şekil vermek oldukça zordu. Defalarca bozuldu ve baştan denemek zorunda kaldık. Bu çanta aerojel kullanılarak yapılan boyut olarak ilk büyük ürün. Her sezon yeni bir buluşla gelmeye çalışıyoruz. Daha önce aynı çanta modeli için göktaşı, cam ve altın kullandık ama bu en çılgın ve inanılmaz olanı."