Human Design (İnsan Tasarımı) Nedir?

Human Design (İnsan Tasarımı) ile hayatında daha farkındalıkla seçimlerini yapmaya hazır mısın?

Human Design, Türkçe’de İnsan Tasarımı, hayat yolculuğunuzda kendi kılavuzunuzu anlatan ve modern bilimden esinlenilen bir sistemdir. Bu sistem, bize her birimizin bu hayata belirli amaçlarla geldiğimizi ve bu amaçları ancak kendi gerçekliğimizi gerçekleştirerek olabileceğini anlatır ve her birimize eşsiz haritalar sunar. Peki, bu sistem nasıl ortaya çıkmıştır? 1980’li yılların sonunda, Ra Uru Hu adıyla bilinen Kanadalı bir adam, doğaüstü bir olay sonrasında bu sistemi kurmaya başlamış. Aslında, adamın üst bir bilinç ile temasa geçtiğine ve bu bilinçten bilgi aldığına inanılır. Özellikle son zamanlarda adından daha çok bahsettiren Human Design, bir “farklılaşma bilimi” olarak da anılabilir çünkü hayatımızı nasıl yaşamamız gerektiğini öğretir ki bu da hayat yolculuğunuzda kişisel gelişimize katkı sağlayacaktır.

“ Human Design haritamıza nasıl bakarız? ” diye düşünecek olursanız internetten “human design chart” diye aratıp karşınıza çıkan ilk sayfalardan birine girebilirsiniz. Ardından doğum yerinizi, doğum saatinizi ve doğum gününüzü sanki bir astrolojik harita çıkartıyormuşsunuz gibi bir harita elde edeceksiniz. Human Design, burada güçlü ve zayıf noktalarınızı, bu hayattaki rolünüzü, karar alma biçiminizi ve tabii ki enerji türünüzü size sunar. Peki siz hangi enerji grubuna giriyorsunuz? 

1) Jeneratörler: Jeneratörler, dünyada %70’lik alanı kapsarlar ve onlar bu dünyada çalışmak ve enerji atmak için vardırlar. Aynı zamanda üreticilerdir, işgücünü harekete geçirenlerdir. Jeneratörler için çalışmamak ya da hareket etmemek, onları yavaşlatacaktır ve belli bir zamandan sonra huzursuz edecektir çünkü tabiatlarına aykırıdır. Auraları açık ve çevreleyen bir şekildedir yani dediğimiz gibi enerji akışı yoğundur. Jeneratörlerin yaşam enerjisinin kaynağı sakral merkezdir. Yani, eğer herhangi bir anda bir soru onlara yöneltilirse karnından gelen hissiyata kulak vermelidir çünkü sakral bölgedeki enerji akışı onlar için doğru cevabı ya da kararı söyleyecektir.

2) Projektörler: Projektörler, dünya nüfusunun %20’sini oluşturuyor ve onlar genellikle bu hayata rehber olmak için gelmişlerdir. Projektörlere özgü bir özellikten bahsetmem gerekirse karşılarındaki ya da etrafındaki insanların enerjilerini algılayabilen yoğun bir enerjiye sahiptirler. Rehberlik, onlar için çok önemlidir fakat gölge özellik olarak bu kişiler tavsiye istenmediği sürece başkalarına müdahale edebilirler. Bundan kaçınılmalıdır çünkü Projektörler, tanınmayı beklemelidirler.

  

3) Manifestörler: Manifestör tipi insanlar dünyadaki nüfusun yaklaşık %10’luk kısmını oluşturuyorlar ve önceki iki enerji tipine göre daha kapalı bir auraya sahiplerdir. Onlara göre, dışarıdaki insanlar Manifestörlerin onlar hakkında ne düşündüklerini tam kavrayamazlar. Yapılarında biraz tedirginlik, gizem ve korku hakimdir ki bunun da nedeni aslında dışarıya kapalı bir enerji alanına sahip olmalarıdır. Mesela bir Manifestör bir odaya girdiğinde, diğer insanların auralarının küçülmesine sebep olur. Bununla birlikte manifestörlerde kontrol isteği oluşabilir. Human Design sistemine göre manifestörlerin stratejisi “bildirmek” tir ve başlatma enerjisine sahiplerdir. Örneğin; etrafınızda insanlarla bir aradayken tuvalete gitmeniz gerekti ve siz bunu onlara söylemeden kalkıp gittiniz. Bu diğer insanlar için tedirgin edici ya da belirsiz bir durum olabilir. Bu nedenle, siz Manifestörler özellikle başkalarının yanında bildirinizi paylaşmalısınız ve böylece herhangi bir yanlış anlaşılmaya dair direnç yok olacaktır.

4) Reflektörler: Nüfusun %1’lik kısmında bulunan Reflektörler, diğerlerinin aksine etrafındaki kişilerin enerjilerini etrafa yansıtırlar. Auraları etrafa çok açıktır ki bu da aslında Reflektörlerin Human Design haritalarında 9 merkezin tanımsız/ renksiz/ açık olduğu anlamına gelir. Aynı zamanda bir Reflektör’ün sağlığı bulunduğu ortama göre değişebilir. 

Özetlemek gerekirse, Human Design (İnsan Tasarımı) sistemi aslında varlığınızın tabiatı ile ilgili size açıklayıcı ve faydalı bir pusula niteliğindedir. Doğal olarak parmak izi gibi kişiye özeldir ve toplum içinde aslında her birimizin birbirine farklı konularda ihtiyacı var. Bir Jeneratör, bir Projektör’e hareket geçmesi için enerji verecektir ama aynı zamanda Projektör, Jeneratör’e rehberlik edecektir. Siz de eğer hayat yolculuğunuza katkıda bulunmak ve bu yolculukta farkındalıkla yürümek isterseniz Human Design’ ı araştırmanızı öneririm.