IMDb Oylarıyla En Yüksek Puan Almış İlk 5 Türk Filmi  

En İyi 5 Klasik Türk Filmi.

  1. Hababam Sınıfı (9.2) 

9.2 puanla en üst sırada Türk sinema tarihinin kült filmlerinden ve hatta en iyi film serisinin ilk filmi olan Hababam Sınıfı bulunuyor. 1975 yapımı, Rıfat Ilgaz ve Umur Bugay imzalı, yönetmenliğini Ertem Eğilmez’in üstlendiği bu muhteşem komedi dram filminde usta oyuncular yer alıyor. 1975 yılından günümüze hâlâ yediden yetmişe herkesin severek izlediği ve gönlünde bambaşka bir yerde bulunan bu film serisinin yine ilk 10’da diğer iki filmi de bulunuyor; Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı ve Hababam Sınıfı Uyanıyor 8.7’lik puanlarıyla en üst sıralarda.  

2- Tosun Paşa (8.9) 

Tosun Paşa, yönetmenliğini Kartal Tibet’in yaptığı ve senaryosunu da Yavuz Turgut’un yazdığı 1976 yapımı komedi filmidir. Türk sinemasının bir diğer klasik olan bu filminde yine usta oyuncuları izliyoruz; Kemal Sunal, Şener Şen, Müjde Ar, Adile Naşit, Ayşen Gruda. Ayrıca hikâye, Nazım Hikmet’in aynı isimle kaleme aldığı senaryosundan uyarlanmıştır.  


3- Canım Kardeşim (8.6) 

Canım Kardeşim yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in üstlendiği, 1973 yapımı bir Türk dram filmidir. Filmin senaryosu ve müzikleri yayınlandığı döneme damga gibi vurmuştur. Bu özel filmin başrollerinde Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Kahraman Kıral yer almıştır. Türk sinema tarihinin başyapıtları arasında gösterilmektedir.  


4- Selvi Boylum Al Yazmalım (8.5) 

Selvi Boylu Al Yazmalım filminin başrollerinde Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ın yer aldığı 1977 yapımı dram filmidir. Bu özel film de Türk sinemasının başyapıtlarından birisi olarak kabul edilir. Hikâyesi Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un 1970 yılında yayımlanan Kırmızı Eşarp isimli romanından uyarlandı. Selvi Boylum Al Yazmalım, 1978 Altın Portakal Film Festivali'nde "2. En İyi Film" seçildi. Türkan Şoray, Asya karakterindeki performansı ile 1977 Taşkent Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı.  


5- Babam ve Oğlum (8.2)  

2005 yapımı, senaryosunu ve yönetmenliğini Çağan Irmak’ın üstlendiği bir dram filmidir. Başrollerinde Çetin Tekindor, Fikret Kuşkan ve Hümeyra yer alır. Bir çok film festivalinde ‘’En İyi Film’’ ‘’En İyi Kadın Oyuncu’’ ‘’En İyi Erkek Oyuncu’’ gibi özel ödüllerin de sahibi olan film, izleyenlerin asla unutamayacağı bir hikâyeyi en iyi şekilde anlatıyor.