Adana'da Mutlaka Gidilmesi Gereken 10 Mekan

Klasik listelerden birazcık farklı.

Öncelikle bu liste Adana'da yaşayan bir öğrenci tarafından hazırlandı. Yani ekonomik opsiyonlar var diyebiliriz. O zaman başlayalım.

1) Ciğerci Memet

Adana listesi yapıyorsak listeye kebapla başlamak adettendir. Yani bir çok kebapçı denedim ama evet en iyisi burası. Denendi onaylandı. Yanında getirilen salatalardan bahsetmiyorum bile. Her ne kadar ben ciğer sevmeyen biri olsam da ciğeri de bir o kadar iyi.

2) Lider Tantuni

Bir saniye Adana listesi değil miydi dediğinizi duyar gibiyim. Fakat, şöyle süyleyeyim hem Mersin'de hem de bir çok yerde tantuni deneme şansım oldu fakat en iyisi burada. Özellikle yoğurtlu tavuk tantunisini şiddetle öneriyorum. Ayrıca kendi deneyimlerim sonucunda farkettim ki bu tantuninin iyileştirici güçleri var.

3) Volkan Büfe

Geçenlerde keşfettiğim bu yer ise Adana'nın en eski hamburgercilerinden biri. Abartmıyorum hayatımda yediğim en iyi hamburgerlerden birini burada yedim. Hamburgerlerin içine nane koyuyorlar ve inanın lezzet farkı inanılmaz.

4) Sarma Döner

Hayatımda yediğim en iyi Hatay usulü döneri burada yedim. Yani hem çom salaş bir yer hem de tam bir öğrenci mekanı. Ayrıca mayonezi çok güzel(mayonez sevmeme rağmen ben bile beğendim).

5) Gündoğdu Kebap Lahmacun

Aslında biraz franchisemsı bir yer ama lahmacunu ve iskenderi o kadar güzel ki... Fiyatları da bir o kadar uygun. Şubeleri avmlerde ama mutlaka denenmeli.

6) Eylül Büfe

Adana'ya gelip de sıkma denemezseniz olmaz. Benim favori yerim burası. Patatesli sıkmaları ve taze sıkma portakal suları da favorim. Fiyat açısından da gayet uygun bir yer.

7) Yeşil Fırın

Burası hakkında ne yazsam ne söylesem az. Kahvaltıları ayrı güzel tatlıları ayrı güzel. Ayrıca size bir bilgi, bu Adana'da gördüğünüz Ispanaklı labneli poğaçalar ilk defa burası tarafından satılmış sonrasında da tüm Adana'ya yayılmış. Onu da denemenizi şiddetle öneririm.

8) Hünkar Çiğköfte

Gerçek ve güzel bir çiğköfte yemek istiyorsanız doğru adres burası. Ev yapımı ve zeytinyağlı mükemmel bir çiğköfte yapıyorlar. Yanında getirdikleri turşu inanılmaz güzel ve bazı çiğköfte zincirlerinden önce sushi çiğköfte yaptılar ve tek kelimeyle mükemmel. Sadece bununla da kalmayıp kendilerine özgü iksir, katmer gibi çiğköfte çeşitleri de mevcut. Bununla da kalmayıp istek üzerine etli çiğköfte de yapıyorlarmış. Henüz onu denemeye fırsatım olmadı ama gözüm kapalı yerim onu da.

9) Cajun Corner

Aslında bir çok şehirde şubesi olan bir yer. Fakat Adana Beyazevler şubesinde yediğim o tavuğu geçebilen olmadı hala. Hayatınızda yiyebileceğiniz belki de en iyi cajun baharatlı tavuk burada. Deneyin denettirin.

10) Burger Home

Listenin sonunda yine bir burgerci var. Burası benim için en iyi hamburger yapan yer. Kendi tarifleriyle yaptıkları o klasik hamburgerler o sosları o kadar güzel ki... Yanında gelen o patatesin lezzetinden bahsetmiyorum bile. Diğer şubelrine hiç gitmedim ama Turgut Özal şubesi benim favorim.


Tüm hepsini 10'a sığdırmak zor olsa da klasik Adana listelerinden farklı bir liste olmasını istedim. Umarım deneyip memnun kalırsınız.