Avrupa Yakası'nın En Sevilen Karakterleri

Anadolu’dan kop gel düz git! İzleyeni kendine müptela eden bu dizinin en sevilen karakterlerinden bahsedeceğiz.

Anadolu'dan kop gel düz git!

Avrupa Yakası dizisi, 2004 yılında yayın hayatına başlamasına rağmen hiç şüphesiz bugün de popülaritesini koruyor. İzleyeni kendine müptela eden bu dizinin bu kadar seveninin olmasının pek çok nedeni olsa da biz bugün karakterlerinden bahsedeceğiz.


  1. Burhan Altıntop

Avrupa Yakası dergisindeki üst düzey yönetici Burhan Altıntop (veyahut onun deyimiyle Burhan Enişte) çoğu zaman olayların içindeki sinir bozucu karakter olsa da diziyi bugüne taşıyan karakterlerin başında geliyor.

Dizinin üçüncü sezonunda ekibe katılan Burhan Altıntop, dergi ofisinin diğer üyelerinden biraz farklı. Kendisi daha otoriter ve sık sık aksini savunsa da diğer çalışanlardan daha geleneksel bir kafa yapısına sahip. Dergiye katıldığı ilk zamanlar iş arkadaşları tarafından pek sevilmese de zamanla ofisin vazgeçilemez üyelerinden biri oluyor.

İşten gelince bir gece önceden beklettiği nohutları haşlayan, köpüklü küvetinde rahatlayan ve plazma TV'sinde dublajlı film izleyen Burhan Altıntop'un Avrupa Yakası evreninde bugün nasıl bir hayatı vardır bilemeyiz fakat unutmayan karakterlerden biri olduğu tartışılmaz bir gerçek.


2. Gaffur Aksoy

Gerek danslarıyla gerek pijamasıyla nevi şahsına münasır Gaffur, diziye ilk başta yardımcı oyuncu olarak girse de dördüncü sezonda kadroya dahil oldu. Sütçüoğlu Apartmanı'nın kapıcı dairesinde yaşayan ailenin oğlu olarak hayatımıza girdi Gaffur. Hayran olduğu ve kendi deyimiyle "saçlarını uzatsa tam süper olacak" olan Aslı Sütçüoğlu'nun eşi Cem'e zarar vermek için kurduğu planlar nedeniyle potansiyel bir seri katil olarak görüyordu Burhan onu. Bu kişiliğinin yanında yaptığı danslardan mı bilemiyorum, Gaffur'a karşı hayranlık o kadar fazlaydı ki dizinin yayınlandığı dönemde bazı dükkanlarda "Gaffur pijaması" satılmıştı. Gaffur'u sadece bir sezon görmüş olsak da iz bırakan karakterler biri olduğu kesin.


3. Selin Yerebakan

Türk dizi tarihinin ilk şımarık kız tiplemelerinden biri olan Selin Yerebakan, Avrupa Yakası dergisinin patronunun kızı olarak dizinin ilk bölümünde hayatımıza girdi. Pek parlak olmayan Türkçe dil bilgisiyle ve işe neredeyse her zaman geç gelmesiyle, mükemmel bir karakter olmasa da sempatik halleriyle, kalbimizde yer edinmeyi başardı.

Selin, dizinin ilk sezonunda Sütçüoğlu ailesinin yan dairesine taşınarak aile fertlerinden biri konumuna gelmişti. Ailesinin annesi İffet Sütçüoğlu, Selin'den çok hazmetmese de oğlu Volkan ile arkadaşlığını pek de engelleyememiş, en sonunda Selin ile Volkan evlenmişti.

Selin Yerebakan, geleneksel ve evcimen kız tiplemesinden çok uzakta fakat hayatta kolayca karşılaşabileceğimiz bir karakter. Karaktere hayat veren Evrim Akın, üçüncü sezonun sonunda diziye veda etse de zaman zaman "oha falan olan" Selin Yerebakan, replikleriyle zihnimizdeki yerini korumaya devam ediyor.


Avrupa Yakası, 190 bölüm devam ettiği yayın hayatında birbirinden farklı karakterleri evimize konuk etti. "En sevilen karakter" listesinin sayfalarca devam edebileceği aşikar. Fakat dizinin sona ermesinden sonra geçen on beş yılın ardından bile sosyal medyada kendine yer bulabilen karakterlerin başında Burhan, Gaffur ve Selin geliyor. Bu karakterlere hayat veren oyuncuların yanı sıra, bu karakterleri yaratan Avrupa Yaklası senaristi Gülse Birsel'in de tasarım aşamasında zihninden geçenler merak konusu. Bunca sene aklımızdan çıkmayan karakterleri oluşturmak basit olmamalı.