Başrolde Kadınların Yer Aldığı 3 Sürükleyici Film Önerisi

Başrolünde kadınların olduğu sürükleyici, ilham veren ve kadınların gücünü gösteren üç film önerisi ile geldim. Keyifli okumalar.

1- Hustlers (Dolandırıcılar)

Hustlers, Lorena Scafaria'nın yazıp yönettiği, New York dergisi yazarı Jessica Pressler tarafından kaleme alınan "The Hustlers at Scones" isimli makaleden esinlenen bir Amerikan suç komedi-dram filmi.

Film striptiz kulübünde çalışan ancak hayatlarını değiştirip, zengin olmak isteyen Diamond, Destiny ve Ramona isimli üç arkadaşın yaşadıklarını konu ediniyor. Bu üç arkadaş zengin olabilmek için her şeyi göze alıyor ve bir soygun planlıyor. Soygunda başarılı olan bu üç gözü pek kadın paraya sahip olduktan sonra kanun güçlerinin tehdidi altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

2- The Devil Wears Prada (Şeytan Marka Giyer)

Yeni mezun bir gazeteci olan Andy Sachs, istediği gazetede işe girebilmek için moda dünyasının en güçlü kadını olan Runaway dergisinin korku saçan editörünün asistanı oluyor. Milyonlarca moda tutkunu genç kızın hayali olan bu işe kabul edilen Andy'nin hesaba katmadığı bir durum var. Andy moda ile ilgilenmiyor ancak bu iş için New York moda dünyasının ışıltısına yetişmesi ve saçının, kıyafetinin her zaman mükemmel durumda olması gerekiyor. Film Andy'nin bu sürecini konu ediniyor.

3- Pretty Woman (Özel Bir Kadın)

Pretty Woman, yönetmenlik koltuğunda Garry Marshall'ın oturduğu 1990 yapımı romantik komedi filmi. Film varlıklı bir iş adamı olan Edward'ın hayatının monotonluğundan sıkılması ve oldukça çekici sosyetik bir kadın olan Vivian ile tanışmasını konu ediniyor. Edward ve Vivian bir hafta boyunca sevgili gibi yaşamaya sonrasında da yollarını ayırmaya karar veriyor ancak süreç içinde ikilinin duyguları değişiyor ve hayat onları hiç beklemedikleri bir yere götürüyor.