Bu Sonbahar Kaçırmamanız Gereken Oyunlar

Önümüzdeki aylarda kaçırmamanız gereken tiyatro oyunlarını derledik.

Sonbahar birçok şeyin habercisi olabilir: yeni okul yılı,baza altından çıkarılan kazaklar, soğuyan havalar... Sonbaharın getirdiği başka bir şey ise tiyatro gibi kapalı alanda gerçekleştirilen etkinliklerin hayatımıza geri dönmesi. Bu yazıda önümüzdeki aylarda kaçırmamanız gereken tiyatro oyunlarını keşfedeceksiniz.


  1. Cırcır Böcekleri İtler ve Biz

Senaryosunu Sam Shepard'ın 1980 yılında yazdığı True West isimli oyun, modern bir yorumla Yıldırım Türker tarafında Türkçe'ye çevrilerek Cırcır Böcekleri İtler ve Biz isimiyle İstanbul ve Ankara'da seyircisiyle buluşacak. Sahnede ise Serhat Teoman, Buğra Gülsoy, Burak Sarımola, Ayşe Lebriz Berkem yer alacak.


2. Kürk Mantolu Madonna

Sabahattin Ali'nin ünlü eseri Kürk Mantolu Madonna'nın oyunlaştırılmasını, oyunun yönetmenliğini de yapan Taner Barlas üstlenmiş. Kürk Mantolu Madonna Eylül ve Ekim aylarında İstanbul ve İzmir'de Taner Barlas, Ekin Aksu, Şebnem Özinal, Duygu Dalyanoğlu ve Kıvanç Kürkçü tarafından sahnelenecek.


3. Öteki

Dostoyevski'nin aynı isimli eserini tiyatroya uyarlandığı oyun, seyircilere "Bir gün karşınıza size tıpa tıp benzeyen birisi çıksa ne hissedersiniz?" sorusunu yöneltiyor. Oyunu Emin Alper uyarlayıp yönetirken oyuncu kadrosunda Cem Yiğit Üzümoğlu, Erdem Şenocak, Derya Karadaş, Gökhan Yıkılkan yer alıyor.