Film Önerisi: 13 Going on 30

13 yaşında olduğunuzu düşünün. Bir sabah uyanıyorsunuz ve en büyük dileğiniz gerçek olmuş, artık 30 yaşındasınız. Ne yapardınız?

Jennifer Garnerin başrolünde oynadığı 13 Going on 30 yani Türkçeye çevirilmiş hali ile Keşke Otuz Olsam, 13 yaşındaki Jenna Rink'in bir sabah 30 yaşında uyanmasını konu ediniyor. 13 yaşında ergen bir kız olan ve büyüdüğünde popüler olacağına inanan Jenna Rink'in doğum gününde bir tek dileği var. O da bir an önce 30 olmak. Jenna kendisini ertesi sabah bir anda 30 yaşında buluyor. İstediği olmuş, artık büyümüş, bir yetişkin olmuş durumda.

Peki 30 yaşında olmak artık tüm sorunlarının bittiği, hayatının tam da istediği noktaya geldiği anlamına mı gelmekte? Orası biraz tartışılır. Jenna dış görünüş olarak 30 yaşında olsa da aslında hala 13 yaşındaki o küçük kız çocuğunun ruhunu taşımakta. Açıkça söylemek gerekirse bu filmi çok büyük umutlarla izlememiştim, çok derin konuları işlediğini de düşünmemiştim en başında. Bir akşam kafamı dağıtmak için açtığım bu film beni epey şaşırttı, sizi de şaşırtsın istedim.

Ergenlik yılları hepimiz için zor geçer aslında. Yetişkinliğe özeniriz, bir an önce büyümek isteriz. Çünkü yetişkin olduğumuz zaman okulda ya da sosyal hayatta yaşadığımız sorunların biteceğine inanırız. Mükemmel bir işimiz olacaktır, harika bir arkadaş ortamı bizi bulacaktır, canımızın istediğini, istediği zaman yapma özgürlüğümüz olacaktır ve daha neler neler... Ancak yetişkinlik her zaman bu saydıklarımızı bizlere vermeyebilir. Nereden bildiğimi sormayın. :) Jenna da böyle düşünüyor ve bir an önce yetişkin olmak istiyor ancak kendini 30 yaşında bulduğu halinden çok da hoşlanmıyor ve hayatını düzene koymaya çalışıyor.

13 Going on 30, sonu ile sizleri çok da şaşırtmayacak, ya da unutulmayacak sahneleri aklınıza kazımayacak belki ama hem güzel vakit geçirmenizi, yer yer gülmenizi, bazen kendi çocukluğunuza, ergenliğinize inerek anılarınızın canlanmasını sağlayacak ve kaç yaşında olursanız olun hayatınızı değiştirmenin gücünün bir tek sizin elinizde olduğunu hatırlatacak. İyi seyirler, iyi eğlenceler.