Folk-Horror Türünün 5 Önemli Yapımı

Mutlaka izlemeniz gereken 5 filmi sizler için derledik!


Folk horror, korku filmlerinin bir alt türüdür. Genelde halkın ortak korkuları olan halk hikayeleri, toplumsal normlar ve dinsel unsurlar yer alıyor. Bu türdeki filmlerde genellikle karakterler açıklanamayan güçler, mitolojik varlıklar ve dinsel ritüellerle karşı karşıya kalmaktadır. Bu rahatsız edici atmosfere sahip filmleri gördüğünüz zaman folklorik korku filmi olduğunu anlamamanız neredeyse imkânsız.

Aşağıda bu türe ait 5 en iyi filmi sizler için derledik. Şimdiden iyi seyirler!


5. The ritual

2017 yapımlı İngiliz yapımı korku filmi aslında bir kitap uyarlamasıdır. İsveç ormanlarında eski arkadaşlarını anmak için yürüyüşe çıkan eski üniversite arkadaşlarının başları beladadır çünkü onları takip eden bir varlıkla karşı karşıyadırlar. 


4. Hereditary


2018’e içerdiği derin psikolojik unsurlarıyla damga vuran bu filmde ketum büyükannelerinin gizemli ölümünün ardından Graham ailesinin başına gelen esrarengiz olaylar ele alınmaktadır. Aslında psikolojik korku türüne giren bu film folk-horror türüne de atıf yapmaktadır.


3.Midsommar


2010’a damga vurmuş bu filmde Amerikalı bir çift arkadaşları ile birlikte İsveç’te düzenlenen ‘’Midsommar’’ festivaline gittiklerini düşünürlerken aslında kendilerini bir pagan tarikatın ayinlerinin ortasında bulurlar ve işler çığırından çıkmaya başlar.


2. The VVitch

1630 yılında New England’da geçen bu filmde olaylar Püriten bir ailenin yeni doğmuş çocuklarından birinin aniden esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmasıyla ve kendilerini şeytani bir güçle karşı karşıya bulmalarıyla gelişir. 


1.The Wicker Man


1973 yapımı bu İngiliz folk-horror filmi bir kitaptan (David Pinner - Ritual) esinlenilerek çekilmiştir. Bu filmde olaylar ise Püriten bir polis memurunun (Edward Malus) dış dünyayla bağlantısı kopmuş Summerisle adasına kayıp bir kızı aramaya gitmesiyle başlar. Gittiği adadaki yerel halkın inançları karşısında dehşete düşer.