Google Arts & Culture'Da Oynayabileceğiniz Oyunlar

Hem kültür bakımından gelişeceğiniz hem de oyun oynayarak eğlenebileceğiniz bu uygulamayı inceleyelim.

Google'ın sanat ve kültür üzerine oluşturduğu bu mükemmel uygulama yalnızca sanat ile ilgili bilgilerden oluşmuyor aksine konuyla alakalı oyunlar da yaratılmış. Bu yazıda sizlere bu oyunların neler olduğunu paylaşacağım.

Test Your Knowledge


Bu kısım tamamen bilgi ölçmeden oluşuyor. Kelime ve görsel bulmaca ; What Came First, hangi eserin daha önce yapıldığını bulma ; Geo Artwork, size bir herhangi bir eser ya da mekan gösteriliyor ve harita üzerinden o mekanı bulmaya çalışıyorsunuz ; Puzzle Party'de ise çoklu veya tekli olarak bir eserin yapbozunu oynuyorsunuz.

Play With Music And Sound

Uygulamanın oyun bölümünün bu kısmı zekice düşünülerek oluşturulmuş. Play A Kandinsky bölümünde ses ile şekiller canlandırıyorsunuz, bir nevi sinesteziyi deneyimliyoruz; Assisted Melody ile de Bach, Beethoven ve Mozart tarzlarıyla klasik bir eser ortaya çıkarıyoruz; Blob Opera size yapay zeka aracılığıyla opera eseri yaratma fırsatı yaratıyor; Play With Music'de bir arka plan seçiyorsunuz ardından enstüreman seçerek çizgiler, şekiller çiziyorsunuz, en son tıklayınca şekil ile eş zamanlı olarak müzik çalıyor.

Get Creative

Art Coloring Book kısmında tabloları istediğimiz renklerde boyayabiliyoruz ; Guess The Line'da bir robot şekil gösteriyor ve biz bu şekli çiziyoruz sonradan robot çizimimize puan veriyor. Oyunların içinde en zorlayıcı oyun bu oyun çünkü robotu memnun etmek kolay değil ; 3D Pottery oyununda da antik çağlardaki gibi çömlek yaparak bu tarihi eserlerin nasıl yapıldığına dair fikir edinebiliyoruz ve bir yandan da kendi sanat eserimizi oluşturuyoruz.

Where Is Hopper

Where is Waldo ilhamlı oyunda Avrupa'da kaybolmuş bir pengueni bulmaya çalışıyoruz.