İtalyan Zehir Kraliçesi: Giulia Tofana 

17. yüzyıl İtalyan seri katillerinden, 600 erkeği öldürmekle bilinen Giulia Tofana’yı daha önce hiç duymuş muydunuz?


Giulia’nın, kocası Francesco'yu zehirlemek suçlamasıyla 12 Temmuz 1633'te Palermo'da idam edilen suçlu Thofania d'Adamo'nun kızı ya da torunu olduğu düşülmektedir. Bu ihtimal ise onun zehir kavramını aslında kimden kaptığını düşündürmüyor değil.

Bu profesyonel zehir tacircisi, sayesinde 600 adamı öldürdüğü düşünülen Aqua Tofana (Tofana Suyu) isimli zehrin mucidi olarak bilinir. Bir rivayete göre annesinin de bu zehrin mucidi olduğu düşünülmektedir. Giulia gizlice bu zehri satışa sunarak kötü evlilik geçiren kadınların imdadına yetişmiştir.


Maalesef o dönemlerde boşanmak kolay bir iş değildi, maddi çıkarlar üzerine kurulu görücü usulü evlilikler ve istismarcı kocalar da bunun başlıca nedenlerindendi. Bu yüzden zehirlerin çoğunu bu tür kötü evliliklerinin içinde kapana sıkışmış düşük statülü kadınlara satmaktaydı.

Renksiz, kokusuz ve tatsız, son derece tehlikeli olan ve birkaç gün içinde doğal ölüme yol açabilen bu zehri kozmetik ürünler pazarlar gibi satarak uzun bir süre para kazandı fakat işler umduğu gibi gitmedi.



Birkaç yıl sonra, Giulia'nın müşterilerinden biri olan Ceri Kontesi, kocasından kurtulmak için zehrin hepsini kullanmış ve merhumun yakınlarının şüphelerini uyandırmıştır. Soruşturmalar sonucunda yakalanan, hapse atılan ve işkence gören Giulia Tofana, 1633-1651 yılları arasında 600 kişiyi öldürmeye yetecek kadar şişe sattığını itiraf etti ve bunun sonucunda da suç ortaklarıyla birlikte idam cezasına çarptırıldı.