It's Okay to Not Be Okay İnceleme

K-Drama serüvenine başlamak için harika bir seçenek.

Başrollerinde Kim Soo-hyun (Moon Kang Tae), Seo Yea-ji (Ko Moon Young) ve Oh Jung-se (Moon Sang Tae) yer alan Kore yapımı romantik drama dizisi, içine kapanık bir çocuk kitabı yazarı, psikiyatri koğuşlarında düzensiz bir şekilde çalışan bir bakıcı ve bu bakıcının otizm spektrum bozukluğu ile yaşayan abisi etrafında gelişiyor. 

Küçüklüklerinde Moon Kang Tae ve Moon Sang Tae'nin anneleri katili bulunamayan bir cinayete kurban gider. Moon Sang Tae annesi öldürülürken yanındadır ama katilin yüzüne bakamayacak kadar korkmuştur, kafasını sadece katilin omzuna kadar kaldırabilir ve katilin omzunda bir kelebek bronşu görür. Moon Sang Tae annesinin öldürüldüğü bu bahar mevsiminde ağır bir travma geçirir ve her bahar geldiğinde kelebeklerin onu öldüreceğini düşündüğü için kardeşi Moon Sang Tae'yi kaldıkları yerden taşınmaya zorlar. Dizi Moon Sang Tae ve Moon Kang Tae'nin annelerinin öldürüldüğü yere, memleketlerine dönmesiyle başlar ve memleketlerinde iki kardeş geçmişleriyle yüzleşirler.

Asosyal çocuk kitabı yazarı Ko Moon Young ile bu iki kardeşin kaderlerini kesiştiren şey üç karakterin de aynı geçmişin hayaleti tarafından tehdit edilmesidir. Ko Moon Young her ne kadar ruhsuz ve sevgisiz bir robot gibi görünse de dizi ilerledikçe ne kadar bastırılmış ve sevgi dolu olduğu anlaşılıyor. Moon Kang Tae ise otizm spektrum hastalığıyla boğuşan abisine bakabilmek için kendi yaşamını feda ederek bir mum gibi bitmeye çok yakınken Ko Moon Young tarafından bencilliğin aslında kötücül bir şey değil, gerekli bir özellik olduğunun farkına varır. Dizinin türü her ne kadar Romantik Komedi olarak bilinse de birçok sahnede ağlamaya hazır olun.