Kitap Önerisi: Atomik Alışkanlıklar

Yeni bir alışkanlık edinmek isteyen herkesin okuması gereken kitap: Atomik Alışkanlıklar.

Atomik Alışkanlıklar, James Clear'ın kaleme aldığı, küçük değişiklerin nasıl büyük sonuçlar elde edeceğini anlatan bir kitap. Aslında kişisel gelişim türüne daha yakın olan bu kitaba sadece bir kişisel gelişim kitabı demek eksik kalır bana göre.

Atomik Alışkanlıklar, hem gerçek hayattan alınmış ilham veren hikayeleri, hem de birçok şeyin psikoloji ve nöroloji dahilinde açıklandığı, derin araştırmaları ve çalışmaları içerisinde barındıran çok yönlü bir kitap.

Kitap yazarın kendi hayatında başına gelen bir olayı ve neden bu kitabı yazmaya karar verdiğini anlattığı bir giriş bölümü ile başlıyor. Devamında ise kötü alışkanlıklardan kurtulup yerine nasıl iyi alışkanlıklar edinilebileceğinden, rutin oluşturmanın öneminden ve bu rutinlerin nasıl oluşturulabileceğinden bahsediyor.

Atomik Alışkanlıklar sadece yeni alışkanlık ya da rutin oluşturmayı değil bunun yanında var olan alışkanlıkların da fark edilmesine yardımcı olacak bir rehber niteliği taşıyor. Hayatında büyük değişimler yapmak, yeni alışkanlıklar kazanmak isteyen herkesin motivasyon bulacağı, müthiş bir kitap. Yazımı kitapta geçen ve benim de çok hoşuma giden bir cümle ile sonlandırmak istiyorum. “Öz farkındalık eksikliği zehirdir. Kafa yorma ve gözden geçirme ise panzehir” .