Modern Mutfaklarda Tasarım Trendleri

Modern mutfaklar için vazgeçilmez tasarım trendleri ve ipuçları yazımızda!

YEŞİLİ SEVİYORUZ! DOĞAL IŞIK!

Modern mutfak dendiğinde pek çok farklı düşünce ve akım bizi karşılıyor. Tasarım dünyasında günler gelişiyor ve onların dokunuşlarıyla farklı bir hal barındırıyor.

Ancak modern mutfak denildiğinde değişmeyen faktör ise doğal ışıktır. İnsan kapsaması gereği iç mekanda bulunurken, dış mekan ile ilişki, iletişim kurmak istiyor ve dış mekanı içeriye davet etmek istiyor. Bu nedenle ne kadar büyük pencereler o kadar ferah, sakin ve modern alanlar oluşturur.

Evet bu sonradan oluşturabileceğimiz bir konu değil fakat size ışığı nasıl yönlendirebileceğiniz konusunda ipuçları verebilirim. Mutfak planlaması yaparken, mutfağın hangi cephede olursa olsun, var olan penceresinden aydınlığı, ışığı olabildiğince içeri almayı hedefleyip, mutfak planlamamızı buna göre yapmalıyız. Ancak ışığı engellemeyecek şekilde mutfağınızı planlamak her zaman yeterli aydınlık düzeyini sağlayamayabilir. Bunun için; açık renkli ve yansıtıcılığı yüksek olan yüzeyler kullanarak ışığı mutfağınızda dağıtabilirsiniz.


AKILLI TEKNOLOJİYİ MUTFAĞINIZA TAŞIYIN

Modern mutfaklardan bahsediyorken, akıllı teknolojilerin mutfakta kullanımından bahsetmemek olmazdı.

Sürekli gelişen dünyamızda hızlı değişimler yaşıyoruz ve geleneksel yöntemler yerini zaman ve enerji tasarrufu yapmamıza katkıda bulunan teknolojik cihazlara bırakıyor. Bunlara; akıllı-ısı ayarlı armatürler, davlumbazsız ocaklar, ankastre süpürgeler, sesle etkinleşen cihazlar, yer kaplamayan hareketli prizler ve akıllı telefonunuz tarafından kontrol edilebilen internet bağlantılı cihazlar da dahildir.


Teknolojiyi her alanda seviyoruz, bizim için keyifli ve lezzetli bir alan olan mutfaklara teknolojiyi dahil edin !

DOĞRU TEZGAH ÜRÜNÜ SEÇİMİ

Aslında gün geçtikçe tasarımda çeşitlilikte oldukça genişliyor. Bunun en güzel örneği ise her geçen gün yeni geliştirilmiş bir malzemenin tasarımlarımıza dahil olmasıdır. Mutfak tezgahı için en klasik ve bilinen ürünler tabikide taş esaslı ürünlerdir. Ama konumuz modern mutfaklar ise bununla kısıtlı kalmıyoruz. Size modern mutfaklarda kullanabileceğiniz tezgah ürünlerinin kısaca olumlu ve olumsuz yönlerinden bahsedeceğim.

Eğer ki endüstriyel tarzda bir modernlik arıyorsanız çelik tezgah tasarımınızın vazgeçilmez bir parçası olabilir. Elbette çelik tezgah en hijyenik tezgah malzemedir, aşınma, darbe, ısı ve neme karşı direnci oldukça yüksektir fakat tek olumsuz yanı kolayca çizilebilmesidir. Dikkatli, titiz bir kullanıcı ile endüstriyel mutfak ekipmanları ve ahşap dolaplarla oluşturduğunuz muhteşem uyumu göreceksiniz.

Dayanıklı bir malzeme olan masif tezgah ürünleri, yüksek ısıda işlenerek güçlendirilen ceviz, meşe, dişbudak gibi sağlam ağaçlardan elde edilir. Mutfak tezgahlarında masif ağaç kullanmak Country Stilinin dikkat çeken özelliklerinden biridir. Masif tezgahların sağlam, kullanışlı ve doğal olması gayet güzel avantajlar fakat yine çizilebilir bir malzeme olan masif ağaç eskise bile şık görüntüsünden bir şey kaybetmeyecektir.

Modern mutfak tezgah ürünlerinden bahsederken taş grubuna değinmemek olmazdı. Bu grupta mermer ve porselen ürünler görünüm olarak çok tatmin edici bir malzeme. Bununla beraber bir çok avantaja sahip olmasına rağmen asitli maddelerle temasından leke oluşturabilecek bir malzemedir mermer. Tabiki sayısız seçenek mevcut akrilik ve komparkt tezgah ürünlerinde kesinlikle görünüm olarak mutfağınız sanat eserine dönüşecektir. Bunlar taş, kum, cam ve porselen gibi ürünlerin ham maddeleri ile oluşturulan bir malzemedir. Yüzeyi pürüzsüz ve çiziklere karşı dayanıklıdır. Bu nedenle bakteri barındırmadığı için hijyenik ürünlerdir. Renk kartelası oldukça geniş olan bu ürünlerin mat, parlak ve dokulu gibi alternatifleri vardır. Ayrıca renkleri solmaz ve bakımı oldukça kolaydır.


MUTFAĞINIZA HAREKET KATIN! ADA MUTFAK

Mutfağınızı modernleştirmenin yanında sosyal bir alana dönüştürmek ise hedefiniz, kesinlikle ada mutfağı tercih etmelisiniz. Ada mutfak belki de mutfağınızı evinizin merkezi haline getirmek için tam da ihtiyacınız olan şeydir.


Mutfağınızın hali hazırda açık bir konumda ise ada ekleyerek sınırlarını belirginleştirebilir, gayet rahat bir çalışma alanı yaratırken, mutfakte geçirdiğiniz zamana sevdiklerinizi dahil ederek sosyal bir alan yaratabilirsiniz.

KLASİK STİL VE ZERAFET DOKUNUŞLARI

Yıllara meydan okuyan, zamansız ancak modern bir tasarım mı arıyorsunuz mutfağınızda? O halde klasik stillerin, zarif tasarım dokunuşlarıyla harmanlandığı bir mutfak sizin için en doğru seçim olacaktır. Açıkçası benim tasarımda en secdiğim bir tasarım anlayışıdır bu. Bu yapıldığında o mekana bir ruh verildiğini düşünüyorum.


Eskiden beri vazgeçilmez ahşap kaplamalar, vintage-zarif seramiklerle harmanlayıp, düz ve mat bitişli bazen çerçeveli dolap koruyucuları ile klasik tasarımı, modernize edebilirsiniz. Pirinç, krom ve benzeri açıklamalarla süsleyerek gayet zarif ve modern bir mutfağa hayat verebilir.

VE TABİKİ DE TAMAMLAYICI DEKORATİF ÜRÜNLERİ

Bir tasarımın vazgeçilmez bitiş bitişleri kesinlikle dekoratif öbjelerdir. Hedefe yönelik alan tasarımına dikkat etmeye odaklanın. Dekorlar yalnızca barındırmak için değil, mekana ruh vermek, ruh halimizi yansıtmak ve aynı zamanda dilediğimiz atmosferi kendimiz için yaratarak duygu durumumuzda bütünlük oluşturur.

Ama modern mutfaklar için benim vazgeçilmezim gerçek bitkiler ve zamansız tasarımlara sahip vazolar.