"Threads" Yeni Twitter Mı?

Facebook ve İnstagram'ın kurucu şirketi Meta tarafından kullanıma sunulan Threads nedir, yeni Twitter mıdır? İşte hakkındaki detaylar.

Geçtiğimiz günlerde Meta tarafından kullanıma sunulan Threads, kısa sürede milyonlarca kullanıcıya erişti. İnstagram ile bağlantılı bir profil oluşturulabilen bu programın Twitter ile olan benzerliği dikkat çekti.

Elon Musk'un Twitter hakkında yaptığı değişikliklerden sonuncusu olan, tweet görüntülenme sınırının ardından bazı Twitter kullanıcıları bu duruma tepki gösterdi. Twitter'a olan tepkilerin devam ettiği bir dönemde piyasaya sürülen Threads, acaba yeni Twitter mı olacak?

500 karakter sınırına sahip olan bu uygulama Twitter'ın sunduğu tweet atma, retweet yapma, paylaşımları beğenme ve cevap verme, bir kişiyi etiketleme gibi özelliklerin hepsini içerisinde barındırıyor. Kullanıma sunulduğu gün indirdiğim ve deneyimlemeye başladığım bu program hakkındaki ilk izlenimim, bana Twitterin ilk zamanlarını hatırlatması. Henüz çok yeni olan Threads'ın zaman içinde bünyesine yeni özellikler ekleyeceğini de düşünüyorum.

Peki Threads gerçekten Twitter'ın yerini alabilr mi? Threads her ne kadar güçlü bir başlangıç yapmış olsa da, Twitter'ın yıllar içinde kemikleşen bir kullanıcı kitlesi var. Bana kalırsa Threads'ın Twitter'ın yerini alıp alamayacağını zaman gösterecek.