Unutulmayan Türk Dizileri

Hepimizi televizyonda denk geldiğimizde çocukluğumuza götüren, nostalji hissi yaratan Türk dizileri vardır. Bu yazıda, bizi çocukluğuma gtüren dizileri listeledim.


  1. Akasya Durağı

Çiçek Taksi isimli dizinin bir başka versiyonu olarak çekilen dizi, Akasya Durağı'ndaki şoförlerin özel yaşantılarını konu alır. Dizinin oyuncularının çoğu, "Usta Oyuncu" unvanını taşır. Türkiye'nin farklı yörelerinden karakterleri barındırması sebebiyle dizi, kültürel çeşitliliğin en çok olduğu dizi olarak adlandırsak herhalde yanılmış olmayız.


2. Hayat Bilgisi

"Hoca camide" sözüyle zihinlerimize kazınan Afet Hoca'nın İstanbul'da yeni bir okula atanmasıyla başlayan dizi, lise sınıfındaki öğrencilerin Hababam Sınıfı misali dersi kaynatmasıyla ve Afet Hoca'nın bunu engellemek için binbir çözüm bulmasıyla geçer. Birbirinden farklı öğretmen ve öğrencilerin bu diziyi bu kadar renkli olmasının sebebi olarak görebiliriz.


3. Cennet Mahallesi

Cennet Mahallesi'nin daha önceden pek de bahsi geçmemiş bir kurgusu vardır. Olyların tümü Cennet Mahallesi adlı roman mahallesinde geçer. Birbirine düşman iki ailenin biribiryle bitmesi kavgasını izlediğimiz dizide romanların renkli yaşantılarına yakından bakma fırsatı bulmuştuk.