Unutulmayan Türk Dizileri - 2

Bizi çocukluğumuza götüren bazı dizileri daha önce paylaşmıştım. Listenin devamı aşağıdaki gibi...

Televizyonun, çocukluğumuzda büyük bir yeri vardır. Eski diziler, programlar bir zaman makine gibi bizi alır babaannemizin sobasının yanında koyar. Bizi babaanemizin sobasının yanına koyan bazı dizileri bu yazımda sizlerle paylaşıyor olacağım.

  1. Sihirli Annem

Hala sahneleri zihnimizde canlanan dizi, çocukluğumu hatırlatan dizilerden biri. Fantastik türde olması sebebiyle çocukların ilgisini çeken dizi, seneler geçtikçe tekrar çekildi. Bugün bile sosyal medyada klipleri yer bulan dizi, bir grup peri ve "fanilerin" hayatını konu alıyor. Belki de en çok anımın olduğu dizi Sihirli Annem'di. Çocukluğumdan hatırladığım anların çocuğunda televizyonda Sihirli Annem olduğunu hatırlarım.


2. Acemi Cadı

İki halasıyla yaşayan Acemi Cadı, yaşıtlarından farklı olarak sihir de yapabilmektedir. Bazen bu sihirlerini kötüye kullanıp halalarıyla karşı karşıya gelse de dersini almayı da bilir. Acemi Cadı'nın iyi bir büyücü olmayı öğrenmesini izlerken günlük hayatlarına da misafir oluyoruz.


3. Bez Bebek

Çöpe atılan oyuncakların yaşadığı oyuncaklar ülkesinde 100. yaşgününü kutlayan Nana'nın dileği insan olmaktır. Kulina bu isteğini kabul edip onu dünyaya gönderir. Nana'nın insan olmaya alışma sürecini izlediğimiz dizi de bende nostalji hissi yaratan dizilerden. Çocukluğumuzda aklıma girip "Acaba benim de bebeğim Bezbebek gibi gerçek insan olabilir mi?", "Acaba o da çöpe atıldığında Oyuncaklar Dünyası'na mı gidecek?" gibi sorular sokan bir diziydi Bez Bebek.


Bu liste kuşkusuz uzayıp gidebilir. Fakat çocukluğuma dönüp baktığımda aklımda ilk canlanan diziler bunlar. Günlük hayatımda sahneleri aklıma düşen bu diziler, çocukluğumda büyük bir yere sahip.