1800'lü Yıllarda Av Peşinde: Hunt: Showdown

So you want to "hunt"?

Hunt: Showdown 2018 yılında beta testleriyle ortaya çıktıktan sonra 2019'da tam sürümüne kavuşmuştu. Daha önce ülkemiz oyun sektörünün serüveni hakkında yazdığım yazımda da bahsettiğim Crysis oyununun yapımcısı Crytek firmasının ellerinden çıkmış olan Hunt: Showdown, açık bir dünyada geçen çok oyunculu, hayatta kalma - korku türünde bir FPS oyunu.

Adından da anlayacağımız üzere avlanmak üzerine bir oyun ancak hayvan değil canavar veya yaratık diyebileceğimiz arkadaşları avlıyoruz. Sadece onları değil bizimle beraber avlanmakta olan diğer oyuncuları da avlamaktayız. Herhangi bir FPS oyunu ile mukayese etmemiz pek doğru olmayacaktır çünkü kendine has bir oynanış mekaniği ve dinamiğiyle beraber muhteşem atmosferiyle kendisini muadillerinden ayıran bir oyun.

İstediğin gibi bir yer buldun, hedefine doğrudan açın var, duyduğun seslere bakılırsa çatışmadan çıkmış belki mühimmatını bile tüketmişsindir. Kendini sabitledin avına nişan aldın tam elin tetiğe gidecekti ki 150 metre uzaklıkta 1 saniye önce ateşlenen Mosin Nagant kurşunu kafana isabet etti ve yerdesin.

Bahsi geçen Mosin Nagant adlı arkadaşımızın relaod animasyonu.

Bunu anlamak için ölmek zorunda değilsiniz çünkü mermi size isabet etmeseydi dahi uzaklığını ve silahı mükemmel ses tasarımı sayesinde anlamanız mümkün. Amacı genellikle sizinkiler ile aynı olan toplam diğer 11 Avcı arasından ödülü alıp kaçmanız gereken

Hunt Showdown'da bunu yapmak için türlü türlü yollara başvurabilirsiniz. İsterseniz hepsini öldürün isterseniz hepsinden koşarak kaçın ya da tuzak kurun hatta kendinizi feda edip partnerinize kaçma şansı verin. Neyi nasıl yapacağınız tamamen size bağlı.

1800'lü yılların Bayou'sunda geçen bu oyunda neyi nasıl yaparsanız yapın tek yapmamanız gereken şey ölmek. Ölürseniz elinizde ne var ne yok kaybedersiniz. Türkçe dil desteği de barındıran oyun size gerek mekanikleri, gerek silahları, gerekse avları ile eğlenceli bir zorluk sunmakta.

İster 3 kişilik bir ekip ister de 2 kişilik bir ekiple avlanmanın yollarını bulabilirsiniz. Ya da ben tek kişilik orduyum diyorsanız tek de oynayabilirsiniz fakat bu söylediklerime kulak verin rakipleriniz kesinlikle aynı fikirde olmayacaktır.