Aksiyon, Suç ve Gerilimin Mükemmel Üçlemesi: Banshee

Bu diziyi izlemeden geçmeyin!

The Boys Dizisindeki Homelander karakteriyle sosyal medyada epey viral olan Antony Starr’ın, harika bir dizisi olduğunu biliyor muydunuz? Benimde daha önce defalarca izlediğim Banshee, 2013 ve 2016 yıllarında Cinemax tarafından yayınlanan aksiyon, suç ve gerilim dizisidir. Dizi toplamda 4 sezon ve 38 bölümden oluşuyor ve her bir bölümün ortalama süresi 60 dakikadır. Aksiyon, suç ve gerilim severlerin bir oturuşta bitireceği Banshee, gerek konusuyla gerekse aksiyon sahneleriyle epey ilgi çekiyor. Dilerseniz bu mükemmel dizinin konusuna geçelim.


Dizi, dönemin en büyük mücevher soygunlarından birini yaparken yakalanan ana karakterimizin hapishaneden çıkışıyla başlıyor. Hapishanede geçen 15 seneden sonra karakterimiz, içerden çıkar çıkmaz, ortağı ve aynı zamanda sevgilisi olan Anna’yı aramaya başlar. 


Karakterimiz, eski bir dostu ve ünlü bir hacker olan Job’un yardımıyla sevgilisinin Pensilvanya'daki “Banshee” kasabasında olduğunu öğrenir. Çaldıkları mücevherle yeni bir başlangıç yapma umuduyla kasabaya gelen karakterimiz, sevgilisini bulduğunda bambaşka bir sonuçla karşılaşır. Aradan geçen 15 yılın ardından Anna, ismini Carrie olarak değiştirmiş, kasabanın bölge savcıyla evlenmiş ve iki çocuk sahibi olmuştur. İşin daha da kötüsü çaldıkları mücevherler de ortada yoktur.

Karakterimiz yaşadığı bu şokun ardından kasabının çıkışındaki bir bara gelir ve içkisini yudumlar. Barda otururken kasabaya yeni atanan şerif Lucas Hood ile tanışır. Kısa bir sohbetten sonra iki tefecinin bara gelmesiyle büyük bir kavga çıkar. Kavga sonucunda yeni şerif Lucas ve tefeciler ölür. Hapishaneden yeni çıkan ana karakterimizin, üst üste yaşadığı olaylarla birlikte kırılma anı burada başlar. Kahramanımız şerifin rozetini alır ve hacker dostununda yardımıyla kendini kasabaya Lucas Hood olarak tanıtır. Artık dünyanın en yetenekli hırsızlarından birisi, çeşitli suçlar ve gizemlerle dolu olan Banshee kasabasının yeni şerifi olmuştur. Ve asıl macera burada başlar.

Banshee, diğer suç, aksiyon ve gerilim türlerine göre oldukça farklıdır. Kasabada, neo-nazilerden, kabilelere, meksikalı kaçakçılardan, zengin mafyalara kadar her türlü suçlu vardır. Tüm bu suçluların karşısında ise 4 kişilik bir polis ekibi ve ekibin başında da bizim yarı hırsız, yarı şerif olan Lucas Hood bulunuyor. Dizi içerisinde yaşanan olaylarla birlikte ana karakterimizi daha yakından tanımamız, yan karakterlerin çeşitliliği ve aksiyon sahneleri diziyi oldukça keyifli kılıyor. Özellikle yan karakterlerin yüzeysel bir anlatım yerine derinlemesine işlenmesi ve aksiyon sahnelerinin gerçekçi bir şekilde aktarılması, diziyi sürükleyicilik bakımından üst düzey bir noktaya çıkarıyor.  Eğer izlenecekler listesine ekleyecek yeni bir dizi arıyorsanız, Banshee'yi kesinlikle kaçırmayın derim.