Ateşböceği Yolu

Yin-Yang gerçek hayatta nasıl karşımıza çıkar ?

Dinginliği ve hareketi yan yana düşünün. Ardından, bu iki kavramın dengeye dönüşmesine tanıklık edin. Kristin Hannah, bu dengeyi Ateşböceği Yolu ile çok sıcak bir şekilde ele alıyor. Bunu yaparken de birbirinden bağımsız iki insanı, arkadaşlık bağı ile birleştiriyor. Bu bağ, her sayfada içinize işlerken, Hannah sürekli aynı şeyi hatırlatıyor size; "Arkadaşların varsa hayat daha kolaydır."

"Ateşböceği Yolu" adlı kitabı neden okumalısınız ?

Ateşböceği Yolu, iki genç kız olan Tuly ve Kate'in tanışmalarını ve yıllar süren inişli çıkışlı dostluklarını konu alıyor. Kristen Hannah'ın karakter oluşumu o kadar güçlü ki, onları Ying Yang sembolü gibi gösteriyor. Tully ve Kate üzerinden, iyiliğin içindeki kötülüğü, kötülüğün içindeki iyiliği çok net bir şekilde anlatıyor. Okurken iyi ve kötüyü ayırmak sizin vicdanınıza kalıyor çünkü Hannah, hikayeyi anlatırken kahraman bakış açısını kullanarak okuyucusuna adeta 'Sen olsan ne yapardın ?' diye sorduruyor. Bu soru karşısında, inat uğruna yaşanan gurur, pişmanlık, affedebilmenin yüceliği, yerine göre hırs, kıskançlık, annelik kavramları bir pelerin gibi sarıyor sizi. Sayfalar arasında gezinirken, Ateşböceği Yolu'na uğruyorsunuz ve uzaktan Kate ile Tuly'nin şımarık hallerini izliyorsunuz. Birinin yanında şımarabiliyorsanız eğer, o insanın size çok yakın olduğunu öğreniyorsunuz. Ayrıca dönemde kadın olmanın artı ve eksilerini somut bir şekilde görüyor birbirinden farklı düşünceleri deneyimliyorsunuz. Kristen Hannah, dili yalın, edebilikten uzak ve bir o kadar da akıcı kullanıyor. Her duyguyu zıtlıkları ile yaşayacağınız Ateşböceği Yolu'nda, bazen şu olup bazen bu olacak ama en sonunda dengenizi bulacaksınız. Siz de Tuly ve Kate'in dostluğuna eşlik etmek ve hayata bambaşka bir pencereden bakmak istiyorsanız bu eseri mutlaka okumalısınız.

Bunları biliyor muydunuz ?

Ateşböceği Yolu'nun 2009 yılında The New York Times En Çok Satanlar listesinde 28 hafta geçirdiğini biliyor muydunuz ? Eser o kadar beğenildi ki, 2015 yılı itibari ile roman 1,2 milyondan fazla kopya sattı. Ayrıca 10 bölümden oluşan dizi serisi de bulunuyor.