Bir Plaza Draması: KUŞ UÇUŞU

Uzun zamandır gündemde olan Netflix dizisi Kuş Uçuşu'nun kısa bir incelemesi.


Başrollerini Birce Akalay ve Miray Daner’in paylaştığı yerli dram dizisi Kuş Uçuşu incelemesi. 

Aslı hırslı ve genç bir kadındır, kariyerindeki en büyük ve tek amacı ünlü sunucu Lale Kıran’ın yerini almaktır. Bu amaç uğruna yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Amacına giden yolda ilk hamlesi başvurduğu staj programına kurnazlıklarla kabul almak olur. Staj programına kabul alan dört kişi arasında yerini aldıktan ve staja başladıktan sonra çeşitli oyunlarla diğer stajyerlerin işten ayrılmasına neden olur. Birkaç ay sonra artık o da kanalın bir çalışanıdır ve sırada diğer çalışanların ayağını kaydırmak vardır; zirve olarak gördüğü yere ulaşana kadar durmayacaktır. 


Dizinin, plaza hayatını yansıtmakta başarılı olduğunu belirtmek yanlış olmaz; plaza çalışanlarının hırsları, kaygıları, kariyer basamaklarını tırmanırken yaşadıkları, çok çalışmalarına rağmen bazen hak ettiklerini alamamaları ve bu durum karşısında hissettikleri; özellikle Büşbüş, Aslı ve Müge karakterleriyle yansıtılır. 

 

Bu başarılı dizide çeşitli mantık hataları ve abartılı olaylar olduğunu da belirtmek gerekir. Aslı’nın birkaç ay içerisinde yıllardır ekranda olan Lale Kıran’ın yerini alması, tüm hinlikleri ve kurnazlıklarına rağmen pek gerçekçi değildir çünkü ekipte Aslı’dan daha deneyimli,başarılı veya kurnaz birinin olmaması mümkün değildir. Kanaldaki entrikaların Aslı ile başlamış olması, Aslı’nın her yaptığının yanına kar kalması inandırıcılığı azaltmaktadır. 


Tüm bu detaylara rağmen dizinin standartların üstünde olduğunu söyleyebiliriz. İş yeri draması izlemek isteyenler içen oldukça ideal olan bu Netflix yapımını çerezlik dizi olarak izleyebilirsiniz. İyi seyirler!  


Fotoğraf: Netflix