ChatGPT Nedir ?

Her sorunuza cevap verebilen, her konu hakkında bilgisi olan tanıdıklarınızı unutun. Çünkü OpenGPT var.

Son günlerde popülerliği artan chatGPT hakkında merak ve ilgi her geçen artmakta. Peki nedir chatGPT?

Dünyada kullanılan insan dillerini kolaca anlayan, etkileyici ve insansı cevaplar verebilen, diyolog geliştirme amacı taşıyan yapay zeka sohbet robotudur. Sadece insan dillerini değil yazılım dillerini de bilen, istenen konuya göre kodları yazabilen harika bir araçtır. Geliştiricisi Opern AI olan yapay zeka, GPT (Generative Pro-Trained Transformer) son çalışmasıdır.

Open AI tarafından yapılan açıklamaya göre 5 gün içerisinde yaklaşık bir milyondan fazla insan test etmek amacıyla platforma üye oldu. Yazılımcıların da ilgisini çeken chatGPT yazılım dilleri ile ilgili de kodlama çalışması gerçekleştirebiliyor. Java yazılım dilinde bir görev tanımlandığında saniyeler içinde görevi koda dökebiliyor. Birçok kodlama dilinde kodlama yapabildiği için yazılımcıların ilgisi daha fazla artabilir.

ChatGPT Özellikleri Nelerdir?
  • Soru - cevap diyalogları gerçekleştirme,
  • Birçok konuda metinler yazma,
  • Matematik denklemleri çözebilme,
  • Kod bloklarındaki hataları ayıklama,
  • Diller arası tercüme yapma,
  • Metinlere anahtar kelime tavsiyesi yapma,
  • Herhangi bir nesne, kod vb. ne işe yaradığını açıklama.
ChatGPT Kullanmak Ücretli mi?

ChatGPT; ücretsiz olarak kullanıma açıktır. Ancak; ilerleyen zamanlarda diyalog başına maliyet belirlenebileceği tartışlan konular arasında.

ChatGPT Hangi Firma Tarafından Geliştiriliyor ?

Sam Altman ve Elon Musk tarafından 2015 yılında kurulan Open AI firması, ChatGPT'yi geliştirmektedir. Microsoft tarafından 1 milyar dolar yatırım alan kuruluş, yapay zeka alanında geliştirmelere devam etmektedir.

OpenGPT'yi kesinlikle ilgiyle, merakla takip edeceğim.