Ermenistan, Türkiye ile Normalleşme Süreci İçin Rubinyan'ı Özel Temsilci Atadı

Ermenistan Dışişleri Başkanlığı Sözcüsü Vahan Hunanyan, Rubinyan'ın normalleşme sürecinde özel temsilci olarak görev yapacağını duyurdu.

Türkiye'nin Ermenistan'la ilişkileri normalleştirme kapsamında eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın özel temsilci olarak görevlendirilmesinin ardından Erivan'dan da benzer bir adım geldi.

Ermenistan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan, Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi kapsamında özel temsilci olarak atandı.

Ermenistan Dışişleri Başkanlığı Sözcüsü Vahan Hunanyan, Rubinyan'ın normalleşme sürecinde özel temsilci olarak görev yapacağını duyurdu.

Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir hafta önce "Ermenistan'la normalleşme adımları kapsamında karşılıklı olarak temsilciler atayacağız. Erivan'a charter uçuşları başlatacağız." demişti.

Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2 gün önce Ermenistan'la normalleşme süreci kapsamında eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın özel temsilci olarak görevlendirileceğini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu, Ermenislan'la normalleşme kapsamında karşılıklı olumlu açıklamalar yapıldığını vurgulayarak, "Biz Azerbaycan ile her konuda istişare ediyoruz ve Azerbaycan'ın bilgisi dahilinde bu tür adımları atıyoruz. Kimse Azerbaycan'dan bağımsız ya da ayrı hareket edebilir miyiz diye sorgulamasın. Bir millet iki devletiz. Bunlar olumlu şeyler, hepimize faydası olacak." dedi.

Kaynak: EURONEWS