Hakkında Bilinmeyenler : The Office

Sevilen Dizi "The Office" hakkında bilinmeyen şeyler!

İzleyenlerin ya ilk sezonlarda bıraktığı ya da müptelası olduğu bir dizi: The Office! Özellikle yaz aylarında izlemek için bulunmaz bir nimet. Siz de diziyi bitirdikten sonra diziyi iliğine kadar sömürenlerdenseniz ya da diziye başlamak için sebep arıyorsanız, huzurlarınızda The Office Dizisi Hakkında Bilinmeyenler!

• The Office, mockumentary (sahte belgesel) türünde bir dizi. Bu tür dizilerde diziyi bir karakterin gözünden anlatarak seyirciye hikayeyi benimsetmek hayli zor oluyor. The Office yapımcıları bu soruna inanılmaz bir çözüm buluyorlar. Özellikle ikinci sezondan itibaren anlatıcı koltuğunda sayılabilecek Jim Halpert karakteri haricindeki tüm karakterler röportajlar sırasında kameranın arkasındaki belgesel ekibine bakarken sadece anlatıcımız olan Jim Halpert tam olarak kameraya bakıyor ve seyirciyle göz teması kurmuş oluyor. Böylece seyirciye hikayeyi benimsetmeyi başarabiliyorlar.

• Dizi isminden de anlaşılabileceği gibi bir ofiste geçiyor ve bu ofis haliyle çok fazla bilgisayar içeriyor. Dizideki bilgisayarların hepsi internet bağlantısına sahip olan gerçek bilgisayarlardı. Hatta birçok oyuncu arka planda internette gezindiklerini itiraf etmişler.

• Jim Halpert karakterini canlandıran tecrübeli oyuncu John Krasinski, dizinin 3. Sezonunun yarısında Leatherheads isimli filmde canlandırdığı karakter için saçını kestirdiğinden bu sezonun devamında perukla oynamak zorunda kalmış.

•The Office, orijinalinde Michael Scott karakterini ünlü komedyen Ricky Gervais’in canlandırdığı, (hatta bir bölümde bu yeni versiyonuna da konuk oluyor.) 2001 yılında İngiltere’de çekilmiş ve 3 sezon devam eden bir dizinin Amerikan uyarlaması. Bu versiyondaki ofisin adresi olan 1725 Slough Caddesi ise orijinal (İngiliz yapımı olan) diziye ithafendir. Scranton’da böyle bir adres yoktur.

•Dwight Schrute karakterinin masasında, depodaki forklift üzerinde görünen “Froggy 101” stickerları Scranton’un en çok dinlenen radyosunun logosudur.

• Özellikle sitcom dizilerinden aynı evin parçası gibi gözüken mekanların aslında arasında kilometrelerin bulunduğu farklı setler olmasına aşinayız. Ancak The Office dizisinin o efsanevi basketbol bölümlerinin de çekildiği depo gerçekten de ofisin alt katında bulunan bir depoymuş.

•Billie Eilish de bir The Office bağımlısı. Bir röportajında diziyi baştan sona 15 defa izlediğini söylemiş. Hatta öyle ki içinde bolca The Office dizisinden sample’lar da bulunduran “My Strange Addiction” şarkısını bu diziye ithafen yazmış.