''I Am The Beauty Of Your Beauty, I Am The Fear Of Your Fear''

Miu Miu ve Women's Tale serisi.

Geçtiğimiz günlerde Miu Miu'nun 2011'den beri devam ettirdiği bir geleneğini öğrendim. Marka, biri kış biri yaz koleksiyonu olmak üzere her yıl dünyanın farklı ülkelerinden iki kadın yönetmene filmlerinde kendi kıyafetlerini kullanma şartıyla kendi kısa filmlerini yaratma imkânı tanıyormuş. En sevdiğim markalardan birinin yıllardır devam ettirdiği bu şeyi yeni öğrenmenin utancını yaşasam da, hemen bu hissi yok etmek için 2011'den beri yayınlanan tüm filmleri izledim birbirinden farklı kadınların yarattıkları hikâyelerde, birbirinden farklı karakterlerde Miu Miu parçalar görmek çok hoşuma gitti.

2012'den bu yana kış koleksiyonları için çekilen filmlerin uluslarası gösterimleri Venice Günleri kapsamında Venice International Film Festival'inde, yaz koleksiyonları için çekilen filmler ise New York Fashion Week'de yayınlanıyormuş.

Geçtiğimiz mart ayının on ikisinde de Shangai'da ve Tokyo'da ''Women's Tale'' serisinin 27.'si, 2024'nün ilk filmi ''I AM THE BEAUTY OF YOUR BEAUTY, I AM THE FEAR OF YOUR FEAR''ın gösterimi oldu. Malezyalı yönetmen Tan Chui Mui'nin yönettiği kısa film Çinli bir genç kadının iç dünyasını, içindeki gücü ve güzelliği keşfetmesini anlatıyor. Filmde Miu Miu'nun Spring/Summer 2024 koleksiyonundan parçalar da görülüyor.

Filmin gösteriminde cast ekibinden diğer izleyicilere herkes Miu Miu giyerken Tokyo prömierinde en beğendiğim görüntü bordo polo tişört ve midi bir etekten oluşan takımıyla Hirai Momo oldu.

Aynı şekilde Shangai prömiyerinde de oyuncuların arasından en beğendiğim look Zhao Jinma'inin looku oldu.

Bu serinin diğer filmlerini de izlesem de ''I AM THE BEAUTY OF YOUR BEAUTY, I AM THE FEAR OF YOUR FEAR'' beni en çok etkileyenlerden biri oldu. Bir kadının iç dünyasını, dinginliği ve şiddetini bir arada yaşaması ve onları kontrol etmeye çalışırken yanında olan diğer kadınlar, kız kardeşlik hissi ve bunları izlerken bir yandan da karakterlerin üzerinde Miu Miu'nun tasarımlarını görmek. Sinefilliğe merak salmış bir moda kızı olarak istediğim her şey bir arada toplanmış. 2024'ün ikinci ''Women's Tale'' filmini sabırla bekliyor olacağım.