İnsan Kaynakları Yönetimi: Kitap İncelemesi

İK ile ilgili bir kitap incelemesi

Sonda söylediğim şeyi başta bir kez daha söyleyeyim: fiyatı size pahalı geliyorsa bu kitabı asla almayın onun yerine internette kendi araştırmanızı yapın. 

“İnsan Kaynakları Yönetimi covid-19 Pandemi Döneminde Çalışanların Eğitimi ve Geliştirilmesi Uygulamaları: Sabancı Topluluğu Örneği” kitabı insan kaynaklarının “i”’sini bile bilmiyorum diyorsanız size uygun bir kitap. Kitapta kısaca insan kaynaklarının ne olduğu, görevlerinin neler olduğu, bu görevleri yerine getirirken hangi yolları kullandığı ve bu yolların uygulanış aşamalarının kısaca anlatıldığı adeta “insan kaynakları 101” niteliğinde bir kitap. 

Öte yandan kitabın dili yalın olmamakla beraber çok teknik terimler de içermiyor. Gerekli noktalarda teknik kelimeler kullanılırken geriye kalan kısımda kitap daha yalın bir dil sergiliyor. 

Ayrıca kitabın (yukarıdaki bendeki baskısı) son kısmında Sabancı Holding’in Covid-19 sürecinde yaptığı uygulamalara kısaca değinilmiş ve örnek gösterilmiştir. Fakat bu örnek bence yeterince incelenmemiş ve üstünkörü bir şekilde değinilmiş. 

Kısacası, eğer insan kaynaklarının ne olduğu ile ilgili bir fikriniz yoksa fiyatına bakıp uygun bulursanız kütüphanemde bulunsun diye alabilirsiniz. Ancak, diğer kitaplardaki gibi bu kitabı doğrudan öneremiyorum; pahalı gelirse hiç uğraşmayın, internette araştırma yapın. Belki kitaptaki gibi düzenli bilgilere ulaşamazsınız ama kitapta da ahım şahım bir bilgilendirme yok. Hele ki insan kaynakları ile ilgili biraz bilgim var diyorsanız bu kitap size pek de bir şey katmaz.