İnsanlığın Büyük Utancı: Savaştan Kaçan Ukraynalı Kadın ve Çocuklar Seks Tacirlerinin Hedefinde!

Avrupa'ya göçün karanlık yüzü, insan tacirliği.

Polonya polisi, Ukrayna sınır kapısında genç kadın ve çocukları ağına düşüren seks tacirlerinin bulunduğunu ve geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonlarda çok sayıda kişinin tutuklandığını duyurdu.

Güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada ise çete üyelerinin ağına düşürdükleri kadınları öncelikli olarak Almanya’ya kaçırmaya çalıştıkları belirtildi. Bölgeye akın eden mültecilerin güvenliğinden emin olmak isteyen yetkililer, seks tacirlerinin bölgeye akın edebilecek olmasından da oldukça endişeli.

Polonya Medyka sınır kasabasında yaşanan olaylarda, İnsani Yardım Kuruluşları bölgeye gelen genç kadın ve çocukları uyararak, resmi yetkililerin haricinde kimseden bir istekte bulunmamalarını ve yetkililere dahi kimlik sormalarını istiyor.

Uluslararası İnsani Yardım Kuruluşu CARE tarafından yapılan açıklamada suç çetelerinin bölgede çok aktif olduğunu ve mülteci krizinden yararlanacağını, önümüzdeki aylarda kadın ve çocukların seks tacirleri tarafından kaçırılma oranlarında “büyük bir artış” olabileceği ifade edildi.

Yardım Kuruluşu gönüllüsü Tom Bell içinde bulundukları durumla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu dönemde yurtlarını terk etmek zorunda kalan çaresiz Ukraynalılar, Avrupa’da kendilerine yardım eli uzatacak gönüllüleri bulmak için Facebook ve Telegram’daki gruplara yöneliyor. Bir süre sonra, hiç tanımadıkları bir kişi ile temas kurduktan sonra, sınırı geçer geçmez bu kişilerin otomobillerine binerek kayboluyorlar."

Kuruluş için insan ticareti üzerine araştırma yapan Lauren Agnew ise Ukrayna savaşı ile ortaya çıkan tablonun, insan kaçakçılığıyla mücadele edenler için son derece endişe verici olduğunu ve Avrupa ülkelerinin karşı karşıya kalacakları tehlikeye karşı tetikte olması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi