Kitap önerisi: Kral Katili Güncesi

Kvothe ile gerçekleri öğrenmeye hazır mısınız?

Kral katili güncesi ile beraber yepyeni bir dünyaya adım atmaya hazır mısınız? Patrick Rothfuss'un kaleme aldığı, fantastik edebiyat dünyasına adını yazdıran kral katili güncesi toplamda üç kitaptan oluşmaktadır.

Üçüncü kitabın hala yazım aşamasında olduğunu, maalesef ki, belirtmek isterim. Eşi benzeri olmayan bu serinin bütün kitapları İthaki yayınlarından çıktı. Ayrıca ''Sessizliği Müziği" adından seriden bağımsız kısa bir hikaye de yayımlandı.

Bu eşsiz dünyaya Kvothe ile beraber giriş yapıyoruz. Onunla beraber zorluklara göğüs geriyor, hayattaki ilk adımları beraber atıyor ve aşık oluyoruz. Evrendeki büyüleri öğrenmek ve doğru bir şekilde kullanmak isteyen Kvothe'nin yolu pek de kolay değil. Turuncu saçlarıyla ve müzik yeteneğiyle, hakkında konuşulmanın bile yasak olduğu karanlık güçleri araştırmayı kendine görev haline getirir. Gerçekleri saf haliyle öğrenmekten korkmayan Kvothe, bize eşsiz bir serüven sunuyor.

Her bir kitap, bir günü anlatır. Artık taverna işleten Kvothe, geçmiş yaşamını üç günde bir tarihçiye anlatmaya karar verir. Bu sayede de kral katili günceleri ortaya çıkar.

Büyük bir hayran kitlesine sahip olan Patrick Rothfuss'un üçüncü kitabı yazmaya başlandığı biliniyor. Umarım ki, başka serilerde olduğu gibi uzun süre beklemeyiz. Ayrıca seri hakkında yazılmış olan karakter bilgileriyle, okurken hikayenin içine girmek daha da kolaylaşabilir. Şimdiden keyifli okumalar dilerim!