Mezarlık Yorumu

Kadın cinayetlerine yakından bir bakış sağlayan Mezarlık dizisi tamam mı, devam mı?

Çoğu kişinin bildiği Kanıt dizisinin yapımcıları tarafından hazırlanan, kadın cinayetlerini konu alan, Mezarlık dizisi ayna görevi görüyor denilebilir.

Mezarlık dizisinde gösterilen cinayetler, Kanıt gibi gerçek adli vakalar değil. Elbette ki gerçeklik payları vardır. Unutmayalım ki Kanıt dizisi tamamen gerçek adli vakaların ekrana yansıtılmasından oluşmaktaydı.

Dizi dört bölümden oluşmakta. Her bölümde de farklı bir kadın cinayetini konu almakta.

Birinin bu konuyu değinmesi yerinde olmuş. Keşke oyuncu seçimleri ve karakterler de güzel yazılabilseymiş.

Sabıkası temiz olmayan hacker, ansiklopediyi yalayıp yutmuş bir olay yeri inceleme memuru, babası üst düzey mevkide yer alan ve onsuz hiçbir yere gelemeyeceği hakkında konuşulan genç adam ve emeklilik kapıda olduğu için çaba sarf etmeyen yaralı yaşlı adam gibi karakterler çok klişe.

Elbette kimsenin hayatı güllük gülistanlık değil ama böylesine bir ekibin oluşması ve sadece üstün körü onların hikayelerini görmek çok da can alıcı değil. Bütünü gördüğünüzde klişeliği de hissediyorsunuz.

Eğer ki karakterlerin de hikayeleri varsa ve bunlar izleyiciye aktarılmak isteniyorsa, o zaman 60 dakikadan fazla yazılmış senaryoda onlara 5 dakika ayırmak yerine daha fazla zaman vermelisiniz.

Karakterlerin hikayelerini izlemek konusunda Into the Night çok başarılı bir örnek olabilir.

Peki Mezarlık'ın ikinci sezonu gelir mi? Bilmiyorum. Netflix'e güven olmuyor.

Peki gelmeli mi? Yardımcı karakterlere daha çok yer verilirse, evet.