Nedir bu E-kitap?

E-kitap hakkında kısa bir bilgilendirme.

E-kitap nedir? Kısaca bundan bahsetmem gerekiyor. E-kitap yani elektronik kitap; tabletinizden, bilgisayarınızdan veyahut dijital kitap okuyucunuzdan (Kindle, Kobo vb.) okuyabileceğiniz bir kitap türüdür.

E-kitabın avantajlarından bahsederek başlamak istiyorum. Her yerde, her zaman okuyabilirsiniz. Taşınabilirlik açısından aşırı kolay, kolay erişebilirlik, uygun fiyatlar, çevre dostu olması, fiziksel olarak hasar almaması avantajları arasında kolaylıkla sayılabilir.

E-kitabın eksilerine gelirsek ise fiziksel kitaplara alışık insanlar için okuma açısından bir eksiklik hissedilmesi mümkün olabilir. Bunun dışında ise ekrandan okuma sebebi ile göz yorgunluğu, ekrana bağımlılık potansiyeli, yeni çıkan kitaplara görece ulaşımın gecikmeli olması, cihazınız arızalandığında kitaplığınızın gitmesi eksikleri arasında sayılabilir.

Fiziksel kitaplara aşırı bağımlı ve değer veren bir okur olarak benim görüşüm ise e-kitapların çok daha kolay olduğu yönünde. En başta otobüste, metrobüste okuma olarak çok daha rahat olan e-kitaplar çantanızda çok daha az yer kaplamakla beraber her zaman her yerde yanınızda olması çok büyük bir avantaj. Benim için ise en özel özelliği ise okuma rahatlığı. Bir Kobo kullanıcısı olarak göz yorgunluğu yaşamadan rahatça her şekilde kitabımı okuyabilmek bir okur olarak benim için çok iyi bir özellik. Özellikle fiziksel kitaplara aşırı değer veren bir okur iseniz; kenarları kıvrılmasın, üstü çizilmesin, fiziksel herhangi bir hasar almasın gibi istekleriniz var ise e-okuyucular çok iç rahatlatıcı olabiliyor. Kesinlikle önereceğim bir alet olan Kobo ile ilgili deneyimlerimden yola çıkarak e-kitap formatını umarım size aktarabilmişimdir.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.