Resident Evil sezon 1 incelemesi

Yeni bitirmiş olduğum bu güzel diziyi sizinle tamamen spoilersız bir şekilde inceleyelip konuşalım mı?

Çok köklü bir oyun serisi olan Resident Evil'ın bu yıl çıkan dizisi belki de bu sene izleyeceğiniz en iyi dizi olmayabilir ancak, Resident Evil, video oyunlarına dayalı olarak çekilen diğer dizilerden çok daha iyi olduğunu kurgusu, hikayesi ve aksiyon & gerilim dolu sahneleri ile gösteriyor. Bol aksiyon/dram var ve tüm bölümler oyunlarında yaşadığınız o gerilimi ve sürükleyiciliği size yaşatıyor.

Video oyununun hayranları için biraz uzun bir bekleyiş oldu. Dizi 2019'da geliştirilmeye başlanırken, Netflix'in Resident Evil'ın dizisini yapacağını resmen açıklaması 2020'ye kadar uzadı. Ve diğer birçok dizi gibi, Covid-19 salgını işleri sekiz ay yavaşlattı. Ama beklemeye değer miydi? Biraz.

Öncelikle Resident Evil, adını bariz bir şekilde korku oyunu serisinden alsa da aslında kendi evreninde geçiyor. Bununla birlikte, oyundaki hikayeden uzaklaşmıyor ve ilhamının çoğunu da virüsün ilk ortaya çıkış zamanlarından alıyor. İki farklı zaman çizelgesi arasında bölünmü durumda - biri 2022'de salgından önce ve diğeri 2036'da T-Virüs'ün etkisinin tam olarak etkili olduğu zaman. Daha önceki bölümler için, 2022 zaman çizelgesi şüphesiz eğlence, hikaye geliştirme ve karakterler açısından daha önemli. Ancak seri ilerledikçe ve Resident Evil doğal olarak 2036 zaman çizelgesine daha fazla eğildikçe, her iki zaman çizelgesinin kalitesi de eşleşmeye başlıyor.

Resident Evil'in zayıf yönlerinden biri, sekiz bölüm boyunca çoğu karakterin dizi esnasında birden hikayeye girip çıkması oldu. Bu kadar çabuk ayrılan bazı karakterler için onlarla bağlantı kurmak neredeyse imkansız. Bu nedenle, ayrıldıklarında veya bazı durumlarda öldüklerinde umursamak da pek söz konusu olmadı. Bununla birlikte, iki kız kardeş Jade ve Billie arasındaki karakter gelişiminin Resident Evil'in en güçlü yönlerinden biri olduğunu söylerken, ilişkilerinin de dizinin en iyi kısmı olduğunu iddia etmekten kaçınmıyorum.

Resident Evil'in bir diğer gücü ve bazı şovların tanınmadığı bir yönü, 2022 zaman çizelgesinde müzik ve pop kültürü referanslarının kullanılmasıdır. Belki de hepimizin yaşadığı son pandemi yüzündendir ancak, karakterlerin sorunları çok daha gerçekçi ve günümüzde yaşanılan olayları hissettiriyor ve güncel şarkıları kullanmak, Resident Evil'deki krizi gerçek dünyada olabilecek bir şey gibi gösteriyor.

Her bölümün bir saat olacağı söylense de, çoğu bölüm 50 dakikalık çizgiyi geçmedi ancak, birçok yönden bu zaman en iyi şekilde kullanıldı. Resident Evil'in hikayesi tamamlanmamış olabilir (esas olarak şov yaratıcılarının ikinci bir sezon için geri dönmek istemeleri muhtemeldir), ancak bölümler çok daha uzun olsaydı, birçok izleyicinin dizinin sezon finaline gelmeden dahi sıkılıp bıraktığına şahit olabilirdik o yüzden 50dklık süreç gayet makul bir zaman aralığıydı.

Genel olarak, Resident Evil dizi güzel geçirebileceğimiz 1 saatlik bir eğlence sundu. Popüler video oyunlarına dayanan birçok gösteri/film başarısız olsa da, bu dizi sekiz bölümün tamamını izlemeyi garanti edecek kadar eğlenceli. Bu nedenle, oyun serisinin hayranıysanız, diziyi izlemeyi de kesinlikle tavsiye ediyorum. Daha da önemlisi, ikinci bir sezon olması oldukça muhtemel.

Peki siz bu diziyi izleme fırsatı bulabildiniz mi? İzlediyseniz yorumlarınızı benimle paylaşmaktan çekinmeyin! :)