USS George HW Bush Uçak Gemisi

Amerikan donanmasının en büyük uçak gemilerinden biri Türkiye'ye geliyor.



USS George H.W. Bush Uçak Gemisi

Amerika Birleşik Devletleri Donanması'nda bulunan bir uçak gemisidir. Bu gemi, 41. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı George H.W. Bush'a adanmıştır.

İnşaatı 2003 yılında başlayan geminin inşaası Northrop Grumman Newport News tersanesinde tamamlanmıştır. 2009 yılında 6.2 milyar dolar maliyetle tamamlanmıştır.


  • USS George H.W. Bush uçak gemisi, çok sayıda deniz operasyonuna katılmıştır ve farklı coğrafyalarda görev yapmıştır.
  • Gemi, Irak ve Afganistan gibi çatışma bölgelerinde askeri müdahalelerde bulunmuş ve bu bölgelerdeki Amerikan askeri güçlerine destek vermiştir.
  • Ayrıca, gemi Doğu Akdeniz, Hindistan Okyanusu ve Atlantik Okyanusu gibi farklı coğrafyalarda da görev yapmıştır.


USS George H.W. Bush Amerikan Ordusunun En Büyük Uçak Gemisi mi?

Hayır, USS George H.W. Bush uçak gemisi Amerikan ordusunun en büyük uçak gemisi değildir. USS Gerald R. Ford (CVN-78) bu sınıfın en büyük uçak gemisidir.

  • USS George H.W. Bush uçak gemisi, yaklaşık 90 ila 100 uçak ve helikopter taşıyabilir.
  • Göçmen krizi veya diğer insani durumlar için çok sayıda araç ve ekipmana sahiptir ve bu tür durumlarda yardım amaçlı olarak kullanılabilir.
  • Gemi, acil durumlarda hastaların tedavisi için bir hastane gibi düzenlenmiştir.


Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden dolayı Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder “Akdeniz’deki USS George HW Bush uçak gemisi olası ek destek talebi için Türkiye’ye doğru hareket ediyor. Yardım taleplerine olabildiğince hızlı yanıt vermek üzere hazırlanıyoruz.” diye konuşarak bu geminin Türkiye'ye geleceğini de söyledi.