Vaimānika Śāstra (वैमानिक शास्त्र) Nedir?

"Sanskritçe aracılığıyla eski bilimler" konulu Vaimānika Śāstra efsanesine bir bakış...

Tarih boyunca birçok şey tartışma konusu haline gelmiştir. Söz konusu tartışmalar, uzun yıllar ihtilaflı bir şekilde günümüze kadar gelmiştir. Bunlardan biri de Vaimānika Śāstra (वैमानिक शास्त्र)dır. Vaimānika Śāstra (वैमानिक शास्त्र, lit. "Vimanalar konusundaki şastra"; veya "havacılık bilimi", bazen Vimanika, Vymanika, Vyamanika olarak da çevrilir) Sanskritçe bir 20. yüzyıl metnidir. Eski Sanskrit destanlarında bahsedilen vimanaların gelişmiş aerodinamik uçan araçlar olduğunu iddia eder (Wikiwand, 2024). Metnin varlığı 1952'de G. R. Josyer tarafından ortaya çıkarılmış ve metnin 1918-1923 yıllarında Pandit Subbaraya Shastry tarafından yazdırıldığı belirtilmiştir. Hintçe çevirisi 1959'da, Sanskritçe metni ise 1973'te İngilizce çevirisiyle birlikte yayımlanmıştır. 8 bölümde 3000 shlokadan oluşan ve Shastry tarafından Maharishi Bharadvaja'ya atfedilen bu metin, sözde "eski" kökenlidir ve bu nedenle eski astronot teorilerinde belirli bir dikkate değere sahiptir (Vaimanika, 2024).

Yapısı Ve İçeriği

Uçak tasarımı kavramlarını detaylandırmadan önce uçuşun genel ilkelerini tartışarak başlayan modern havacılık eserlerinin aksine Vaimānika Shāstra, sanki belirli bir uçak tarif ediliyormuş gibi niceliksel bir tanımlamayla başlar. Ele alınan konular arasında "uçağın tanımı, pilot, hava yolları, yiyecek, giyecek, metaller, metal üretimi, aynalar ve savaşlarda kullanımları, makine çeşitleri ve yantralar, 'mantrik', 'tantrik' ve 'kritak' gibi uçaklar" yer almakta ve Shakuna, Sundara, Rukma ve Tripura adlı dört uçak daha ayrıntılı olarak tarif edilmektedir. Mevcut metnin, Maharishi Bharadwaj ve diğer bilgeler tarafından "tüm insanlığın yararı" için yazılan daha büyük bir eser olan Yantra Sarvaswa'nın ("Makineler hakkında her şey") sadece küçük (kırkta bir) bir parçası olduğu iddia edilmektedir (Vastutantraastro, 2020).

Değerlendirmesi

J. B. Hare, İnternet Kutsal Metin Arşivi'nden 2005 yılında sitenin "UFO'lar" bölümünde Josyer'in 1973 tarihli kitabının çevrimiçi bir baskısını derledi. Hare, giriş bölümünde şöyle ifade eder:

Vaimānika Śāstra ilk olarak 1918 ile 1923 yılları arasında yazıya geçirilmiştir ve kimse onun gizemli bir antika el yazısı olduğunu iddia etmemektedir. Gerçek şu ki, bu metnin 1918'den önce hiçbir el yazısı yoktur ve hiç kimse de var olduğunu iddia etmemektedir. Yani bir açıdan bakıldığında, bu bir aldatmaca değil. Sadece "araçsallığın" işe yaradığı varsayımına inanmanız gerekiyor. ... havacılık teorisinin hiçbir açıklaması yoktur (yerçekimsizliği bir kenara bırakın). Daha açık bir ifadeyle, Vaimānika Śāstra hiçbir zaman Vimanaların nasıl havalandığını doğrudan açıklamıyor. Metin, çeşitli alt sistemleri inşa etmek için kullanılan çoğu zaman tuhaf malzemelerin uzun listeleriyle doludur. ... Burada Jules Verne'in hayal edemeyeceği hiçbir şey yok, egzotik elementlerden veya gelişmiş yapım tekniklerinden bahsedilmiyor. Metne dayanan 1923 tarihli teknik çizimler ... saçma bir şekilde aerodinamik değildir. Minareleri, devasa ornitopter kanatları ve cılız pervaneleriyle brutalist düğün pastalarına benziyorlar. Başka bir deyişle, Kızılderili esintileri taşıyan tipik 20. yüzyıl başı fantezi uçan makinelerine benziyorlar (Wikipedia, 2024).

Vaimānika Shāstra'nın Tartışmalı İddiası

Aralık 2014'te, antik Hindistan'da günümüzdekilerden daha gelişmiş uçakların var olduğunu iddia eden Anand J. Bodas ve yardımcı konuşmacısı Ameya Jadhav'ın Hindistan Bilim Kongresi'nde konuşmalarına ve Vedik çağda havacılık üzerine bir bildiri sunmalarına izin verileceği açıklandı. Bir röportaj sırasında, bu tür uçakların çok büyük olduğunu ve diğer gezegenlere uçabildiğini söyledi. Ayrıca bu uçakların sadece ileri doğru uçabilen modern uçakların aksine geriye, sola veya sağa doğru uçabildiğini söyledi. Kerala'da bir pilot eğitim okulunda müdürlük yapan Bodas ve halen Mumbai'deki Swami Vivekanand International School and Junior College'da öğretim görevlisi olan Jadhav, kanıt olarak Vaimanika Prakaranam (Vaimānika Shāstra olarak da bilinir) adlı bir metni gösterdiler. Hindistan Bilim Enstitüsü'nden bilim insanları 1974 yılında metni inceleyerek "zanaatın kesin bir imkânsızlık olduğu" ve Vaimānika Shāstra'nın 1904'ten önce yazılmadığı sonucuna vardılar. Bodas, modern bilimin açıklayamadığı her şeyi reddettiğini belirtmiştir. Metinde anlatılan 500 kılavuzdan sadece 100 ila 120'sinin günümüze ulaştığını iddia etmiştir. Bu kaybı zamanın geçmesine, Hindistan'ın yabancı yöneticilerine ve o dönemde Hindistan'dan çalınan eserlere bağlamıştır. 

Sonuç

Vaimānika Śāstra, sözdebilim konuları arasına dahil edilebilir. Çünkü söz konusu açıklamalara dayanarak bu metnin iddialarını bilimsel açıdan ele almak mümkün değildir. Başka bir deyişle bilim dünyasında geçerli olan aerodinamik ölçütler metne uygulanmaya çalışıldığında herhangi bir nesnel sonuç ortaya çıkmamaktadır. Öte yandan bu tür sözdebilim konularının hâlâ izlerinin var olması insan aklının tarih boyunca sistematik kurgusundan ibarettir. İnsanoğlunun oluşturduğu kurgular, her zaman tartışılır ve tartışılmaya da devam edecek gibi görünüyor.

Kaynakça

Wikiwand. (2024). Vaimānika Śāstra (वैमानिक शास्त्र). Elde edilme tarihi: 9 Şubat, 2024, https://www.wikiwand.com/en/Vaim%C4%81nika_Sh%C4%81stra#introduction

Vaimanika. (2024). Vaimānika Shāstra. Elde edilme tarihi: 9 Şubat, 2024, https://vaimanika.com/

Vastutantraastro. (2020, 10 Aralık). Kadı̇m Vımanalar Ve Vaımanıka Shastra Ve İçerı̇klerı̇, Atalarımızın Havacılık Ve Havacılık Bı̇lgı̇sı̇ne Daı̇r Şaşırtıcı Bı̇r İçgörü. Elde edilme tarihi: 9 Şubat, 2024, https://vastutantraastro.wordpress.com/2020/12/10/ancient-vimanas-and-vaimanika-shastra-and-its-contents-a-baffling-insight-to-the-ancient-wisdom-of-aeronautics-and-aviation-of-our-predecessors/

Wikipedia. (2024). Vaimānika Śāstra. Elde edilme tarihi: 9 Şubat, 2024, https://en.wikipedia.org/wiki/Vaim%C4%81nika_Sh%C4%81stra

Wikipedia. (2024). 2015 Hindistan Bilim Kongresi antik uçak tartışması. Elde edilme tarihi: 9 Şubat, 2024, https://en.wikipedia.org/wiki/2015_Indian_Science_Congress_ancient_aircraft_controversy