Yüzüğü Neden Kartallarla Götürmediler?

Bu soruyu duymaktan sıkılmış, hatta sorulmasını bile çok saçma buluyor olabilirsiniz. Fakat cevabını hala bilmiyorsanız, doğru yerdesiniz!

Her şeyden önce, Yüzük Kardeşliği filminde Gandalf, birçok kez bu yüzüğü yok etme görevindeki en önemli kısmın "gizlilik" olduğunu belirtmiş ve bu yüzden de Orta Dünya üzerinde daha önce kimse tarafından görülmemiş Hobbit ırkını kullanarak bu görevi gerçekleştirmeye karar vermiştir.

Gizliliğin böylesine önemli olduğu bir görevde kartalları kullanmak sizce de fazla dikkat çekmez miydi? Hatta Boromir'in Yüzük Konseyi'nde söylediği; "Mordor'a elimizi kolumuzu sallayarak giremeyiz." cümlesini de hatırlayalım. Böylesine iyi korunan bir bölgeye, bu kadar dikkat çekici yaratıklarla girmeyi denemek intihardan farklı olmayacaktır.

Bir başka nedenden söz etmek gerekirse, aslında "kartallar" diye basit bir şekilde nitelendirilen bu yaratıklar, aslında hiç de basit yaratıklar değillerdir. Kartalların efendisi olan Gwaihir isimli yaratık bizzat Valar Manwe'ye itaat eder ve doğa üzerinde, binek olarak kullanılmaktan çok daha önemli işleri vardır. Onları filmde bu kadar çok görmemizin sebebi, Orta Dünya'nın gerçekten bir kaos ortamı içerisinde olmasıdır. Peki Valar nedir? Onu da başka bir yazımıza saklayalım.


Umarız sizler için bu soruyu cevaplamışızdır. Görüşmek üzere!