2024 Roland Garros Şampiyonları: Iga Swiatek ve Carlos Alcaraz 

Sezonun ikinci Grand Slam turnuvasının kazananları belli oldu

Toprak kortun Grand Slam’ı; Fransa’nın Paris şehrinde düzenlenen Roland Garros’da bu sezon kupanın sahipleri belli oldu. Cumartesi kadınlar finalinin, Pazar günü de erkekler finalinin oynandığı turnuvaya ilgi bir hayli yüksekti.

Kadınlar finalinin oynandığı Cumartesi günü, toprak sezonunu neredeyse domine eden dünya 1 numarası Polonyalı tenisçi Iga Swiatek, dünya 15 numarası İtalyan tenisçi Jasmine Paolini ile karşılaştı. Iga Swiatek açısından antrenman maçı tadında geçen final maçında rakibini 1 saat 8 dakikada sadece 3 oyun vererek 6-2 6-1’lik setlerle yenip dördüncü Roland Garros kupasını kazandı. 

Pazar günkü erkekler finali ise kariyerinde ilk kez Roland Garros finaline çıkan İspanyol Carlos Alcaraz ve Alman tenisçi Alexander Zverev arasında oynandı. Final maçı; rekabeti yüksek, 5 setli ve bol müthiş puanlı, izleyicilere tam bir görsel şölen sunan şahane görüntülere ve puanlara sahne oldu. Carlos Alcaraz, setlerde geriye düştüğü final maçını 4 saat 19 dakikada 3-6 6-2 7-5 1-6 ve 2-6’lık setlerle kazanarak, kariyerinin ilk Roland Garros kupasına uzanmış oldu. Carlitos, bu sonuçla 21 yaşında her üç zeminde de Grand Slam kupası kazanan genç tenisçilerden biri oldu. 

Sezonun ikinci Grand Slam turnuvası olan Roland Garros’u ve toprak sezonunu bu turnuvayla şimdilik geride bırakıyoruz. Olimpiyatlara kadar (tenis olimpiyatları toprak zeminde ve Roland Garros kortlarında oynanacak) önümüz biraz ferahlık, biraz gözümüzün ve gönlümüzün açılacağı çim kort turnuvaları zamanı :)