Roland Garros 2022 şampiyonları: Rafael Nadal ve Iga Swiatek

Rafael Nadal'ın 14, Iga Swiatek'in ise 2. Roland Garros şampiyonluğunu elde ettiği sezonun ikinci Grand Slam'ı geride kaldı.

Fransa'nın Paris kentinde düzenlenen sezonun ikinci Grand Slam turnuvası olan Roland Garros'da geçtiğimiz hafta Cumartesi ve Pazar günleri final heyecanı yaşandı.

Öncelikle Cumartesi günü tek kadınlar finalinde, rakibi Coco Gauff'u 1 saat 8 dakika süren maçta 6-1 / 6-3'lük setlerle 2-0 kazanan Iga Swiatek Roland Garros'da bu sene ikinci şampiyonluğunu elde etti. Bu sonuçla, maç kazanma serisini de 35'e çıkaran Polonyalı tenisçi, 2022 sezonunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Fotoğraf: @rolandgarros twitter

Pazar günü ise beklenen tek erkekler finalinde kariyerinde ilk kez Roland Garros finaline çıkan Casper Ruud ile Rafael Nadal arasında oynandı. Toprağın kralı olarak bilinen, ve mekânın sahibi olarak adlandırılan -en azından benim görüşümle ama birçok kişinin de itiraz etmeyeceğine eminim- Rafael Nadal 2 saat 18 dakika süren maçta kendi akademisinin öğrencisi Ruud'u 6-3 / 6-3 / 6-0'lık setlerle 3-0 kazanarak Roland Garros'da 14. şampiyonluğunu elde etti. Yanlış okumadınız evet on dört. Bunun gerçekten toprak sezonundan ziyade sadece Roland Garros turnuvası için bile muhteşem bir dominasyon olduğunu belirtmek isterim. :)

Fotoğraf: @rolandgarros twitter

Ayrıca Roland Garros resmi hesaplarından paylaşılan; şampiyonlar, Iga Swiatek ve Rafael Nadal'a özel hazırlanmış kısa bir video da izlemek isterseniz buraya bir link bırakıyorum :)

https://www.youtube.com/watch?v=rH9f-L2lRso