Bir Efsaneden Diğer Efsaneye Tebrikler!

Roger Federer, Pazar günü 2022 Avustralya Açık'ta 21. Grand Slam şampiyonluğunu kazanan Rafael Nadal'ı samimi mesajıyla kutladı.



Roger Federer, Pazar günü 2022 Avustralya Açık'ta Daniil Medvedev'e karşı (2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5) 21. Grand Slam şampiyonluğunu kazanan ve bunu başaran ilk tenisçi olarak tarihe geçen Rafael Nadal'ı tebrik etmek için sosyal medya hesaplarından uzun bir mesaj yayınladı.


Bir efsane diğerini tebrik ettiğinde dünya kısa süreliğine de olsa güzelleşebiliyor, hele ki bu kişiler aynı zamanda ciddi birer rakipseler. Roger Federer, Pazar günü Avustralya Açık'ta Daniil Medvedev'e karşı kazandığı zaferin ardından kendisini şampiyonluk sıralamasında geride bırakan Nadal'ı sosyal medyasında sıcağı sıcağına şöyle tebrik etti: "Ne maçtı ama! Arkadaşım ve büyük rakibim Rafael Nadal, 21 Grand Slam şampiyonluğu kazanan ilk erkek olduğun için seni kalbimin derinliklerinden tebrik ediyorum. Birkaç ay önce ikimiz de koltuk değnekleriyleyken şaka yapıyorduk. Harika. Büyük bir şampiyonu asla küçümsememelisiniz." 40 yaşındaki İsviçreli paylaşımına şu şekilde devam etti: “İnanılmaz çalışma ahlakın, spora olan bağlılığın ve savaşçı ruhun benim ve dünyadaki pek çok kişi için bir ilham kaynağı. Bu tenis çağını seninle paylaşmaktan ve daha fazlasını başarman için seni zorlamış olmaktan gurur duyuyorum, 18 yıldır senin de beni zorladığın gibi. Eminim ileride daha da başarılar elde edeceksin ama şimdilik bunun tadını çıkar!"


Bana göre tenis tarihinin en büyük iki ismini bu şekilde samimi görmek paha biçilemez bir şey ve tenisin bu ihtişamlı dönemine tanıklık edebildiğimiz için de bence çok şanslı olduğumuzu unutmamamız lazım.