38 Yıl Sonra Gelen Şampiyonluk

Bordo mavililer maçta 2-2 berabere kalarak ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

Trabzonspor ligin 35.haftasında dün evinde Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Bordo mavililer maçta 2-2 berabere kalarak ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

Geçen sezon takımın başına geçen Abdullah Avcı ligi 4.sırada tamamlamış ve takımın iskeletini kurmaya başlamıştı. Edward Newton'un başarısız olması sonrası gelen Abdullah Avcı göze hoş gelen ve taraftarın da beğenisini kazanan oyunuyla 2021-2022 sezonuna da iyi bir başlangıç yaptı. Transfer sezonunu erken açan bordo mavililer hocanın onayladığı oyuncuları kampa yetiştirerek önemli bir işi başarmış oldu. Ligi domine eden oyunu ve ezeli rakiplerinin de beklenen performansı gösterememesi nedeniyle Trabzonspor rakiplerine puan farkı atarak yoluna devam etti.

Sezonun en çarpıcı futbolunu oynamasa da Nuri Şahin yönetimindeki Antalyasapor karşısında taraftarının da yardımıyla 1 puanı almayı başardı. 38 yıl sonra gelen şampiyonluk aynı zamanda Abdullah Avcı'nın da lig kariyerindeki ilk şampiyonluk olarak tarihe geçti. Bu zamana kadar Başakşehir ile geçirdiği sezonlarda da etkili bir futbol oynatmış fakat ligin son periyodunda istediğini sahaya yansıtamamıştır.

Devre arasında eski öğrencisi Edin Visca'nın da takıma katılışı Trabzonspor'un hücüm gücünü arttırdı ve rakiplerinin savunmasını daha yıpratan bir takım hüviyeti kazandı. Bu sezon oynadığı derbileri de kaybetmeyen bordo mavililer kendileri açısından da önemli bir rekora imza attı.

Ligde 77 puanı bulunan Trabzonspor'un ligde 3 maçı daha bulunuyor. Hatay ve ligin son maçı olan Başakşehir karşısında deplasmanda mücadele edecek bordo mavililer ligin 37.haftasında ise evinde lige veda etmesine kesin gözüyle bakılan Altay ile karşılaşacak.

38 yılın verdiği bekleyiş şampiyonluk kutlamalarına da yansıdı. Henüz maçın son düdüğü çalmadan taraftarlar sahaya girdi ve maç durdu. Güvenlik güçlerinin de yardımıyla saha boşaltıldı ve maç kaldığı yerden devam etti. Maçın son düdüğüyle taraftarların saha girmesi ve kale direkleri ve fileleri yırtması da gözden kaçmadı. Tüm bunlara rağmen istenmeyen görüntüler de yaşandı. Antalyaspor kalecisi Boffin'e yapılanlar holiganlık ile taraftarlığın arasındaki yakınlığın sorgulanmasına yol açtı.

Daha sonrasında ise bordo mavili taraftarlar millet bahçesinde ve yurdun dört bir tarafında şampiyonluk kutalamalrına başladı. Özellikle bazı şehirlerde farklı taraftar gruplarıyla kavgalar da yaşandı. Bağdat caddesinde Fenerbahçe taraftarları ile karşı karşıya gelen bordo mavili taraftarlar arasında yaşanlara polis müdahelesi gerçekleşti. Trabzonspor taraftarının maç öncesi stadtta açtığı pankart da gözlerden kaçmadı. Fenerbahçe takım otobüsünün kurşunlanması hadisesi ile de bağdaştığını düşünen Fenerbahçeliler dün gece hem twitter da hem de Fb Tv'de sert açıklamalar yaptılar.

Taraftarlığın dozajı ve holiganlık arasındaki ince çizgi unutulmamalı. Trabzonspor taraftarı daha düşünceli davranmalı ve bu yaşanlara sebebiyet vermemeliydi. Futbolun ayrıştıran değil birleştiren bir unsur olduğu bu topraklarda yeniden hatırlanmalı şayet toplumda bölünmüşlük her alanda olduğu gibi spora da sirayet etmesin.